Ίμια: Προκαλούν οι ελιγμοί του Τούρκου κυβερνήτη κατά της Κ/Φ "Νικηφόρος" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε απόσπασμα που αποτυπώνει τις προθέσεις του τούρκου κυβερνήτη να προκαλέσει "ανάφλεξη" στα Ίμια με τους επικίνδυνους ελιγμούς του προς την κανιοφόρο "Νικηφόρος" του Πολεμικού Ναυτικού.

Χρήστης του Youtube δημοσιοποίησε το βίντεο με τίτλο που κάνει λόγο για παρενόχληση τουρκικού πλοίου από ελληνικό στα Ίμια.

Σύμφωνα με το άρθρο του onalert, ακόμα και ο χαρακτηρισμός των επιτελών του ελληνικού πενταγώνου "άστοχος ελιγμός" αποδεικνύεται επιεικής, καθώς στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η εγκληματική πορεία που διαγράφει η τουρκική ακτοφυλακίδα προς την αριστερή πλευρά της κανονιοφόρου "Νικηφόρος", την ώρα που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Ιμίων. 

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο του βίντεο (51''), ξεκάθαρα φαίνεται το πρώτο στάδιο της επακούμβησης, όπως είναι ο ναυτικός όρος, του τουρκικού πλοίου με την πλώρη της κανονιοφόρου, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την εγκληματική συμπεριφορά του Τούρκου κυβερνήτη.

Σε πρώτο χρόνο πηγές του ελληνικού πενταγώνου τόνιζαν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τόσο εκείνο που θέλει κατ'ορισμένους να αποτελούσε ένα στημένο επεισόδιο όσο και εκείνο να επρόκειτο για ελιμό απειρίας ή ο κυβερνήτης του τουρκικού πλοίου να υπερεκτίμησε τις δυνατότητες που του παρεχει το μέγεθος του πλοίου. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το onalert:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ