Απίθανο γλυκό από τον Άκη Πετρετζίκη: Γεμιστή σφολιάτα με σοκολάτα που θα σας ξετρελάνει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ονειρικό γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Συστατικά
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
1 πρέζα κανέλα
850 γρ. σφολιάτα
1 κρόκο αυγού
νερό
Για το σερβίρισμα

άχνη ζάχαρη
κουβερτούρα λιωμένη
κουβερτούρα λευκής σοκολάτας λιωμένη
φράουλες

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων 2 ½ -3 λεπτά στα 800 Watt για να λιώσει η κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε, κρυσταλλική ζάχαρη, αυγά, τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και την κανέλα.
Περνάμε με τον πλάστη τα δύο φύλλα σφολιάτας για να λειάνουμε την επιφάνειά τους.  Τις ενώνουμε στις άκρες τους για να έχουμε μία μεγάλη σφολιάτα και απλώνουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τη σφολιάτα για να δημιουργήσουμε ένα ρολό. Αραιώνουμε τον κρόκο με λίγο νερό. Απλώνουμε στην άκρη τον αραιωμένο κρόκο για να κολλήσει η σφολιάτα.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ενώνουμε τις δύο άκρες του ρολού και δημιουργούμε ένα στεφάνι. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον υπόλοιπο κρόκο αραιωμένο με το νερό.
Με ένα ψαλίδι δημιουργούμε εγκοπές στην σφολιάτα. Ξεχωρίζουμε τα κομμάτια που έχουμε δημιουργήσει και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, κουβερτούρα λιωμένη, λευκή κουβερτούρα λιωμένη και φράουλες.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ