Εξέλιξη - «βόμβα» μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Δεν έγινε δεκτή η ένσταση στην απόφαση προφυλάκισης που κατατέθηκε από τους δύο δικηγόρους που ορίστηκαν από τις ελληνικές αρχές για να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες στρατιωτικούς, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. 
 

Έτσι παρατείνεται η κράτησή τους στις φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους για την παράνομη είσοδό τους στην Τουρκία.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου, σύμφωνα με το sputniknews.com.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών. 

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Η οικογένειες των δύο στρατιωτικών έφτασαν νωρίς το πρωί με ιδιωτικό αυτοκίνητο στις Καστανιές, απ’ όπου τους παρέλαβε τζιπ του Στρατού με το οποίο πέρασαν τα σύνορα.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο δικαστήριο για να λάβουν άδεια να επισκεφτούν τους δύο προφυλακισμένους στρατιωτικούς.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους και έτσι οι οικείοι των Ελλήνων στρατιωτικών κατευθύνθηκαν προς τη φυλακή όπου κρατούνται οι δύο άντρες.

Θυμίζουμε ότι ο 25χρονος υπολοχαγός Μηχανικού, Άγγελος Μητρετώδης και 29χρονος λοχίας Μηχανικού, Δημήτρης Κουκλατζής, οι οποίοι υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι φυλακές που κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι υψίστης ασφαλείας. Σημειώνουν, δε, ότι κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχετίν Ντεμιρτάς.

Κοτζιάς: Να μην εξελίξει η Τουρκία μία καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο πρόβλημα
Μήνυμα στην Τουρκία «να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα» έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, η Τουρκία αυτή την εποχή χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη νευρικότητα και από αίσθηση ότι μπορεί να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

«Ο σεβασμός είναι απαίτηση και της χάρτας του ΟΗΕ και του κεκτημένου της Ε.Ε.», τόνισε.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ