Αποκλ.: Νίκη Καποπούλου : Η Top young lady δημιούργησε το "The Art Dose" & βάζει την ελληνική τέχνη στο γάμο , την βάφτιση ή την στέλνει στο εξωτερικό (ΦΩΤΟ)

Η Νίκη Καποπούλου σε μια "εφ'όλης της ύλης" συνέντευξη μας παρουσιάζει το νέο της χώρο "The Art Dose" και μας μιλά για τα μελλοντικά της σχέδια

Το «μήλο» καθώς λένε κάτω από τη μηλιά θα πέσει και η Νίκη Καποπούλου, κόρη του Βαγγέλη Καπόπουλου, μεγαλωμένη σε μια οικογένεια με μακρόχρονη παράδοση στην παρουσίαση και βιομηχανία της τέχνης, δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει αυτό το δρόμο με κινητήρια δύναμη την αγάπη της για αυτόν τον τομέα. Εκτός από την εμπειρία που της προσέφερε η ανατροφή της σ ένα περιβάλλον τέχνης «όπλο» της έγιναν και οι εξειδικευμένες σπουδές της στο τμήμα Διαχείρισης Τέχνης και Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο του Westminster και στο Ινστιτούτο Τέχνης του Sotheby's.

The Art Dose

 

Σήμερα η Νίκη Καποπούλου παρουσιάζει στο κοινό κάτι εντελώς νέο και πρωτοποριακό που ήρθε για να βάλει την τέχνη στις σημαντικές εκδηλώσεις της ζωής μας όπως ο γάμος και η βάφτιση αλλά και στις εταιρικές μας εκδηλώσεις.

Νίκη Καποπούλου

Το The Art Dose είναι ένα κατάστημα που προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες του να προσφέρουν μοναδικά δώρα που φέρουν τις υπογραφές σπουδαίων καλλιτεχνών. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν οι προσωπικές και εταιρικές τους εκδηλώσεις να έχουν μια «ιδιαίτερη σφραγίδα» και ένα μοναδικό στυλ.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί η Νίκη Καποπούλου, μας εξηγεί τι ακριβώς είναι το The Art Dose και τι δυνατότητες μας προσφέρει και μας μιλά για τα μελλοντικά της σχέδια για το δημιούργημα της, που πραγματικά ήταν κάτι που έλειπε από την ελληνική αγορά.

Ο νέος χώρος τέχνης, The Art Dose συνδυάζει τα εγκαίνια του στις 22 Μαρτίου, με την ατομική έκθεση του σύγχρονου, σημαντικού καλλιτέχνη της νέας γενιάς Sonke.

The Art Dose

 

Συνέντευξη στην Ειρήνη Πιτσόλη

Πως γεννήθηκε το The ArtDose; Ποιο είναι το story πίσω από τη δημιουργία του;

Θεώρησα ότι υπάρχει κενό στο πεδίο των μοναδικών δώρων εταιρικών ή προσωπικών. Όταν κάποιος θέλει να προσφέρει ένα εντελώς ιδιαίτερο δώρο στον αγαπημένο του, προσαρμοσμένο στις ανάγκες, το χαρακτήρα, το στυλ του, που να φέρει χαραγμένο το όνομα του, δεν έχει παρά να απευθυνθεί στο The Art Dose. Επίσης οι εταιρίες που αναζητούν δώρα για τους πελάτες τους, ή για κάποια σημαντική εκδήλωση ή ακόμα και οι ιδιώτες που σχεδιάζουν γάμο, βαφτίσια, επετείους ή άλλες σημαντικές γιορτές και θέλουν να τους δώσουν έναν μοναδικό χαρακτήρα. Μπορούν ακόμα και να μας πουν τις ιδέες τους, αν έχουν, και εμείς να τις επεκτείνουμε και να τις συμπληρώσουμε. Αυτό είναι το story πίσω από τη δημιουργία του The Art Dose, που ήρθε για να καλύψει το κενό σε αυτούς τους τομείς.

The Art Dose

 

Σε ποιους απευθύνεται το The Art Dose και τι υπηρεσίες προσφέρει;

Στο ευρύτερο κοινό και βέβαια και στη νεολαία γι αυτό στο The Art Dose υπάρχουν πολύ οικονομικές επιλογές που ξεκινούν από τα 60 ευρώ και φτάνουν ως τα 2000 ευρώ. Σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει ένα δώρο που ξεχωρίζει στην μητέρα του, το παιδί του τον κολλητό φίλο του και βέβαια στον εαυτό του για το γραφείο ή για το σπίτι του.

 

 

Η ιδέα της δημιουργίας ενός καταστήματος που προσφέρει δώρα που ουσιαστικά είναι έργα τέχνης, με σπουδαίες υπογραφές όπως αυτές του Αλέκου Φασιανού, της Μίνας Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη, του Βασίλη Σπεράντζα αλλά και σημαντικών ξένων καλλιτεχνών, είναι πρωτοποριακή. Πως την υποδέχθηκε το κοινό; Τι σας λένε όσοι επισκέπτονται το χώρο σας;

Τους αρέσει πολύ η ιδέα της δημιουργίας ενός καταστήματος όπως το The Art Dose και αυτό που μας λένε γενικότερα είναι ότι έλειπε κάτι αντίστοιχο. Επίσης τους αρέσει το ότι δίνουμε πολλές δυνατότητες και στον τρόπο παραλαβής των δώρων. Ας μην ξεχνάμε ότι το The ART DOSE είναι πρώτα ένα online κατάστημα που προσφέρει μια πολύ μεγάλη συλλογή από εικαστικά δώρα, τα οποία μπορεί να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος στο site μας με κάθε λεπτομέρεια.

Νίκη Καποπούλου

 

Tα αντικείμενα που προσφέρει το The ArtDose, είναι μοναδικά;

Εντελώς μοναδικά. Δεν υπάρχουν πουθενά αλλού και έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το The Art Dose, τόσο από καταξιωμένους, όσο και από ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Φέρουν την υπογραφή πολύ σημαντικών εικαστικών δημιουργών όπως είναι οι:Αλέκος Φασιανός, Βασίλης Σπεράντζας, Δημήτρη Γέρος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Μαρία Φιλοπούλου, Ανδρέας Ψαράκος, Κωνσταντίνος Βαλαής, Μαρία Σπυράκη, Στάθης Αλεξόπουλος, Αντώνης Καστρινάκης, καθώς και οι:Vassiliki, Mr Brainwash, HAWINI, William Sweetlove.

The Art Dose

 

Το The ArtDose, μας προσφέρει τη δυνατότητα να βάλουμε μια «δόση τέχνης», στις σημαντικές εκδηλώσεις της ζωής μας όπως ο γάμος , η βάφτιση ή άλλες εκδηλώσεις;

Το The Art Dose προσφέρει μια εκτενή συλλογή από πολυτελή εξατομικευμένα και εγχαραγμένα εικαστικά δώρα για ειδικές περιστάσεις όπως γάμους βαφτίσεις και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις. Συνεργαζόμαστε με διοργανωτές γάμων και εκδηλώσεων με σκοπό να δημιουργήσουμε αξέχαστα εικαστικά δώρα εξατομικευμένα και εγχαραγμένα έτσι ώστε να διηγούνται την ιστορία των πελατών μας. Πηγαίνουμε στον ενδιαφερόμενο με ιδέες και ένα εκτενές πορτφόλιο και μαζί σχεδιάζουμε ιδιαίτερα εικαστικά δώρα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Το The Αrt Dose μπορεί να προσφέρει μοναδικά αντικείμενα για γάμους, βαφτίσεις, και εκδηλώσεις όπως επίσης εικαστικά αντικείμενα που θα απογειώσουν την διακόσμηση σας και θα κάνουν την ιδιαίτερη ημέρα του πελάτη μας ακόμα πιο ιδιαίτερη.

 

Επίσης το The Art Dose βάζει την τέχνη και στις εταιρικές εκδηλώσεις;

Δημιουργήσαμε μία υπηρεσία που προσφέρει μοναδικά δώρα για εταιρίες και επιχειρήσεις. Τα δώρα μας είναι ειδικά διαμορφωμένα και προσαρμοσμένα με σκοπό να προωθήσουν και να διαφημίσουν την εταιρία σας. Το The Αrt Dose μπορεί να παράγει διαχρονικά δώρα για συνεργάτες, δώρα γραφείου καθώς και ευχαριστήρια εταιρικά δώρα για κάθε γούστο, στυλ ή προϋπολογισμό. Παρουσιάζουμε στους πελάτες τις ιδέες μας και ένα ευρύ δίκτυο καλλιτεχνών και μαζί δημιουργούμε καινοτόμα δώρα, ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύουν την εταιρία σας. Ένα δώρο τέχνης δεν είναι ένα οποιοδήποτε δώρο, είναι μία αξέχαστη εμπειρία που όλοι θα αγαπήσουν.

Νίκη Καποπούλου

 

Πως μπορεί κανείς να αγοράσει τα δώρα του από το The ArtDose, μόνο ηλεκτρονικά ή και με επίσκεψη στο χώρο σας στη Γλυφάδα;

Και με τους δύο τρόπους ή με τηλεφωνική συνεννόηση. Μπορεί ανατρέχοντας στο site μας (www.theartdose.com) να επιλέξει βλέποντας την τιμή του κάθε αντικειμένου, τις διαστάσεις, τα υλικά και απλά να μας τηλεφωνήσει και να μας το παραγγείλει και να το στείλουμε όπου μας πει, χωρίς να χρειαστεί να περάσει από το κατάστημα στη Γλυφάδα. Επίσης μπορεί πάλι από το τηλέφωνο, αν δεν μπορεί να περάσει, να μας περιγράψει τι έχει σκεφθεί και τι θα ήθελε και εμείς να του ετοιμάσουμε μια πρόταση και να του την αποστείλουμε. Όλοι αυτοί οι τρόποι παραλαβής και εξυπηρέτησης έχουν κερδίσει τους πελάτες μας οι οποίοι έχουν υποδεχτεί το The Art Dose με πολύ θετικά σχόλια. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τον πελάτη, να τον ξεκουράσουμε και να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες παραγγελίας, αποστολής και παραλαβής.

Μεγαλώνοντας κάποιος σε ένα περιβάλλον στο οποίο είναι σε διαρκή επαφή με την τέχνη και με σπουδαίους καλλιτέχνες τι μαθαίνει;

Μαθαίνει να εκτιμάει πιο πολύ την τέχνη και τους καλλιτέχνες, να αγαπάει ουσιαστικά το δώρο της τέχνης και την αξία της επένδυσης σε αντικείμενα τέχνης. Οι σπουδές μου παράλληλα στο art business at Sotheby’s και η παραμονή μου για επτά χρόνια στο Λονδίνο συνέβαλαν ακόμα περισσότερο να αντιμετωπίσω με άλλο μάτι την τέχνη μέσα από την διευρυμένη αγορά του art market με την αντίληψη βέβαια ότι η τέχνη αποτελεί μια ανάγκη και μπορεί να ανήκει σε άλλους.

Νίκη Καποπούλου

 

Είστε κόρη του Βαγγέλη Καπόπουλου, και έχετε ενεργό συμμετοχή σε αρκετές από τις δραστηριότητες της Kapopoulos Fine Arts, πόσο σας βοήθησε η εμπειρία σας στην δημιουργία του The ArtDose;

Σαφώς η εμπειρία και το μεγάλωμα σ ένα περιβάλλον τέχνης έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο. Ωστόσο επειδή κατά την διάρκεια των σπουδών μου ταξίδεψα πάρα πολύ και είδα πολλά στούντιο καλλιτεχνών, χώρους τέχνης, μουσεία, art corners σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, απέκτησα πολύ μεγάλη εμπειρία. Επίσης όχι μόνο ελληνικό, αλλά διεθνές πελατολόγιο το οποίο με ενδιαφέρει πάρα πολύ.

Γιατί επιλέξατε να πραγματοποιήσετε τα εγκαίνια του χώρου με παράλληλη έκθεση του Sonke;

Γενικότερα θα οργανώνουμε εκθέσεις νέων και ανερχόμενων καλλιτεχνών, στους οποίους πιστεύουμε. Ο Sonke είναι μια τέτοια περίπτωση σημαντικού, ταλαντούχου νέου δημιουργού. Επίσης στόχος μας είναι να προωθήσουμε την έννοια της τέχνης ως προσιτή και φιλική στο ευρύ κοινό επένδυση γι αυτό ξεκινάμε με έναν καλλιτέχνη της νεότερης γενιάς.

Sonke

 

Ποια είναι τα σχέδια σας για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του The ArtDose;

Γενικά στόχος μου είναι να ταξιδέψει η Ελλάδα μέσα από την ελληνική τέχνη και την τοποθέτηση της σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων τόσο στα ελληνικά νησιά, όσο και στο εξωτερικό. Θέλουμε λοιπόν να προσεγγίσουμε μεγάλα ξενοδοχεία, κάτι που ήδη γίνεται και θα έχουμε σύντομα πολύ θετικά αποτελέσματα. Επίσης θέλουμε να επικρατήσουμε στην αγορά των εταιριών δώρων με τη μοναδικότητα του The Art Dose και των προτάσεων που προσφέρουμε.

Παρόλο που το The Art Dose είναι κυρίως ηλεκτρονικό κατάστημα φιλοδοξούμε να εκθέσουμε και να παρουσιάσουμε τη συλλογή μας και σε φυσικούς χώρους. Σε ήδη εδραιωμένα gift shops ξενοδοχείων, ή μπορούμε είτε να επιμεληθούμε ένα χώρο με τα προϊόντα μας, είτε να δημιουργήσουμε ένα κατάστημα εκ νέου, αφιερωμένο αποκλειστικά στην εταιρία μας.

Σήμερα, παρά την έντονη επιθυμία και ανάγκη των πελατών να αγοράζουν δώρα τέχνης από διάφορα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ο στόχος μας είναι να καλύψουμε αυτό το κενό που υπάρχει στη αγορά.
Παρουσιάζοντας την έκθεση μας σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, οι επισκέπτες θα έχουν το προνόμιο να απολαύσουν και να αποκτήσουν μοναδικά κομμάτια τέχνης ως δώρο για τους αγαπημένους τους ή για τους εαυτούς τους.

Έχετε κάποια ακόμα επαγγελματική επιδίωξη;

Προσωπικά με ενδιαφέρει και η επιμέλεια εκθέσεων το curation συλλογών ιδιωτικών και όχι μόνο, κάτι που ήδη έχω ξεκινήσει με την επιμέλεια εκθέσεων σε ονομαστές γκαλερί στο εξωτερικό.

 

Who is Who

Η Νίκη Καποπούλου ανατράφηκε σε μια οικογένεια με μακρόχρονη παράδοση στην παρουσίαση και βιομηχανία της τέχνης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διαχείρισης Τέχνης και Επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο του Westminster και από το Ινστιτούτο Τέχνης του Sotheby's. Η εκτεταμένη επαγγελματική της εμπειρία συνδυάζει πλειστηριασμούς, καταλογογράφηση, προγραμματισμό εκδηλώσεων, εκπαίδευση και διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με την Kapopoulos Fne Arts, το Divani Caravel Hotel, την Όπερα Gallery στο Λονδίνο και ήταν βοηθός της ιστορικού τέχνης Μαρία Μιγάδη στη διαχείριση ιδιωτικών συλλογών τέχνης και την επιμέλεια εκθέσεων. Το πιο πρόσφατο έργο που επιμελήθηκε είναι η διοργάνωση μιας έκθεσης στην Old Brompton Gallery, σε συνεργασία με την Kapopoulos Fine Arts, με 28 διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες, καθώς και μια έκθεση στην C. John Gallery στο Λονδίνο, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα έργων τέχνης.

Η Νίκη ενδιαφέρεται για τη σύνθετη σχέση μεταξύ τέχνης και κοινωνίας και πώς η τέχνη μπορεί να επηρεάσει βαθιά την καθημερινότητά μας. Τέλος, η Νίκη συμμετέχει σε σημαντικό φιλανθρωπικό έργο για το αξιόλογο ίδρυμα Make-A-Wish και συμμετείχε στην εκδήλωση "Into the Dark".

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο Made in Greecenews στις 14/3/2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ