Αυτό είναι το υπερπολυτελές "παλάτι" του Λάκη Γαβαλά που... νοικιάζει μέσω Airbnb (ΦΩΤΟ)

Στην καρδιά της τουριστικής Αθήνας δεσπόζουν σαλόνια και ανάκλιντρα σε αριστοκρατικό μοβ χρώμα, καλαίσθητα μπάνια, γυάλινοι νιπτήρες σε έντονα χρώματα και ταράτσα με θέα.

Το κτίριο του Λάκη Γαβαλά στο Θησείο, που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως outlet της «.LAK», μεταμορφώθηκε σε κατάλυμα υψηλής αισθητικής και είναι στις πρώτες επιλογές Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών.

Σε μικρή απόσταση από την Ακρόπολη και μια ανάσα από την αρχαία αγορά, το γωνιακό κτίριο στο τέρμα της οδού Ερμού έχει ενοικιαστεί εδώ και λίγους μήνες από τον γνωστό σχεδιαστή σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενοικίασης ακινήτων μέσω Airbnb και άλλων διεθνών ιστοσελίδων αναζήτησης ξενοδοχείων.

Είναι το πρώτο βήμα για την ολική επαναφορά του Λάκη Γαβαλά μετά τη μακρόχρονη περιπέτειά του με τη Δικαιοσύνη και την προσπάθεια απεμπλοκής του από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας που κρατούσαν αναξιοποίητη την προσωπική του περιουσία, παρότι ο ίδιος είχε δηλώσει εξαρχής πρόθυμος να τη διαθέσει για να ξεπληρώσει τα χρέη του.

«Υστερα από πολλά χρόνια και πολλές προσπάθειες διαφαίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Λάκη Γαβαλά όχι γιατί συνέβη κάτι μαγικό αλλά γιατί η αγορά δείχνει να αλλάζει και να μας βοηθάει στην ενοικίαση των ακινήτων που ήταν έως τώρα εγκλωβισμένα», εξηγεί στο ρεπορτάζ της Αθανασίας Αγγελοπούλου στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο δικηγόρος του σχεδιαστή, Γιάννης Παγορόπουλος.

Oπως τονίζεται στην περιγραφή του ακινήτου στο Διαδίκτυο, «το “Andromeda Downtown Suites” βρίσκεται στην Αθήνα, σε απόσταση 200 μ. από την αρχαία Αγορά. Προσφέρει πλήθος παροχών, όπως υπηρεσίες περιποιήσεων μασάζ και δωρεάν Wi-Fi. Στα δωμάτια υπάρχει βεράντα. Oλες οι μονάδες του ξενοδοχείου διαθέτουν ντουλάπα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο.

Ορισμένα δωμάτια έχουν θέα στην πόλη, ενώ σε όλα θα βρείτε καφετιέρα. Οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με ψυγείο. Το κατάλυμα παρέχει υπηρεσία σιδερώματος, καθώς επίσης επιχειρηματικές εγκαταστάσεις, όπως συσκευή φαξ και φωτοαντιγραφικό.  από το “Andromeda Downtown Suites”».

Τα σχόλια των επισκεπτών είναι ιδιαίτερα θετικά για το κατάλυμα που έχει αξιολογηθεί ως ένα από αυτά με την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής στην Αθήνα. Ειδικά οι ξένοι τουρίστες ενθουσιάζονται από την επιλογή, καθώς τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης είναι προσβάσιμα με τα πόδια, ενώ σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων βρίσκονται σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού.

Τα έσοδα από την ενοικίαση του κτιρίου στο Θησείο διοχετεύονται ήδη στην εφορία με στόχο να καλυφθούν σταδιακά οι οφειλές του σχεδιαστή, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Παγορόπουλο, είναι θέμα χρόνου η ενοικίαση ακόμα τριών σημαντικών ακινήτων του.

«Βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, καθώς υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για την ενοικίαση του κτιρίου στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, του εμβληματικού ακινήτου στην περιοχή της Κάντζας αλλά και για τη… ναυαρχίδα των ακινήτων του Λάκη Γαβαλά, τη βίλα της Μυκόνου. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα», σημειώνει ο γνωστός ποινικολόγος.

Το κτίριο της Βουκουρεστίου στέγαζε επί χρόνια την μπουτίκ του σχεδιαστή που έντυνε τις μεγάλες στιγμές της αθηναϊκής high society, ενώ το… μέγαρο της Κάντζας χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για επιδείξεις μόδας. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει προσπάθειες να μετεγκατασταθούν εκεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής που είναι διασκορπισμένες σε διάφορες περιοχές, ώστε, από τη μια, το Δημόσιο να εξοικονομήσει χρήματα από τα ενοίκια και, από την άλλη, να συμψηφιστούν τα χρέη του ιδιοκτήτη.

Οι συζητήσεις όμως οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο με το γεγονός της παράλληλης δέσμευσης του ακινήτου από διαφορετικές Αρχές να βάζει φρένο σε κάθε απόπειρα αξιοποίησης. Ακόμα και γνωστός εφοπλιστής είχε ενδιαφερθεί να το νοικιάσει και το είχε επιθεωρήσει πετώντας πάνω από την περιοχή με ελικόπτερο, ωστόσο το deal δεν προχώρησε, καθώς το καθεστώς ήταν ασαφές και κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί μακροχρόνια μίσθωση χωρίς προβλήματα.

Συζητήσεις είχαν γίνει και για να μετατραπεί το κτίριο σε έκθεση υπερπολυτελών αυτοκινήτων Lamborghini ή να μεταμορφωθεί σε χώρο τηλεοπτικών σόου λόγω της άνεσης των χώρων και της χλιδής που το χαρακτηρίζει. Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο 30.000 τ.μ. και περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα κτίρια, ενώ ο πλέον εμβληματικός χώρος είναι το saw room στο οποίο γίνονταν οι επιδείξεις και περπατούσαν καλλονές απ’ όλο τον κόσμο με πανάκριβες δημιουργίες.

Σχεδιασμένο σε μίνιμαλ γραμμές, με το γυαλί και το μέταλλο να κυριαρχούν στην επιλογή των υλικών, το ακίνητο στέγαζε για 8 χρόνια τις εταιρίες «Λάκης Γαβαλάς» και «.Lak», που αποτελούσαν την αυτοκρατορία του γνωστού σχεδιαστή, και η αξία του έχει αποτιμηθεί από ξένους οίκους στα 37 εκατ. ευρώ. Πλέον έχει μετατραπεί σε κτίριο-φάντασμα, άδειο από κάθε είδους ζωή και δραστηριότητα. Μόνο ένας φύλακας έχει απομείνει να αποτρέπει λεηλασίες και κλοπές, καθώς είναι συχνό φαινόμενο οι «επιδρομές» από ομάδες Ρομά, που αρπάζουν χάλκινους σωλήνες και ό,τι άλλο βρίσκουν εκτεθειμένο.

Ο δαιμόνιος σχεδιαστής είχε σκεφτεί να αξιοποιήσει ακόμα και τον περιβάλλοντα χώρο φυτεύοντας αμπέλι 5 στρεμμάτων από το οποίο παράγεται εκλεκτό κρασί Cabernet. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ενδιαφέρον για την ενοικίασή του έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγροτικών προϊόντων.

Η ενοικίαση των ακινήτων ισοδυναμεί με οικονομικό… restart για τον εκκεντρικό σχεδιαστή, που έχει γράψει ιστορία στο χώρο της μόδας αλλά τα τελευταία χρόνια είχε εμπλακεί σε έναν φαύλο κύκλο δικαστικών περιπετειών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ