Αποκλ. – Μade in Greece η Eazybnb – Η ελληνική απάντηση στο Airbnb: Παραδίδετε τα κλειδιά & δεν ξανασχολείσθε με μίσθωση

Χωρίς κόπο και χρόνο μπορείς εύκολα και γρήγορα να έχεις μία αξίοπιστη λύση για την αξιοποίηση της κενής σου κατοικίας.

Γιατί πολύ απλά η eazybnb αναλαμβάνει να κάνει όλα αυτά που εσύ δεν έχεις τον χρόνο ή την διάθεση να κάνεις. Καθαρίζει, εξοπλίζει, προωθεί και υποδέχεται με χαμόγελο τους πιστοποιημένους επισκέπτες που θα αγαπήσουν το σπίτι σου και θα έρχονται ξανά και ξανά. Και για σένα; Μένει ένα εισόδημα που βλέπεις να προστίθεται κάθε μήνα στον λογαριασμό σου χωρίς να ασχοληθείς με τίποτα.

Αυτή είναι η φιλοσοφία της eazybnb που στην πράξη μεταφράζεται με δωρεάν αξιολόγηση ενός διαμερίσματος, προτάσεις με λύσεις για την ανάδειξη των χώρων του και ακολούθως μέριμνα για κάθε λεπτομέρεια, τεχνική αλλά και οικονομική, ώστε το ακίνητο να γίνει ελκυστικό και λειτουργικό για κάθε υποψήφιο ενοικιαστή από κάθε γωνιά του κόσμου.

Η eazybnb βρίσκεται δίπλα στον επισκέπτη 24 ώρες, 7 μέρες της εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο με μία αληθνική και προσωποποιημένη επικοινωνία για να μείνει ικανοποιημένος στο απόλυτο. Και βέβαια η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή, γιατί ο απώτερος στόχος είναι η κατάκτηση χωρών του εξωτερικού.

 

Ο Νάσος Γαβαλάς, συνιδρυτής και CEO της eazybnb, διαθέτει χρόνια εμπειρίας στο real estate και μιλά αποκλειστικά στο MadeinGreece.news.

Tα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • […] το επόμενο λογικό βήμα ήταν να δημιουργήσουμε μία δομή κι οργάνωση που θα μπορούσε να διαχειριστεί όλα εκείνα που χρειάζονταν, ώστε αφενός τα ακίνητα να είχαν την καλύτερη δυνατή απόδοση και αφετέρου οι επισκέπτες να είχαν μόνο… ευχάριστες εκπλήξεις.
  • Με λίγα λόγια οι συνεργάτες μας (ιδιοκτήτες) μας δίνουν τα κλειδιά ενός εξοπλισμένου ακινήτου και εμείς φροντίζουμε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • […] το βασικό στοιχείο είναι το στήσιμο μίας εξαιρετικά ικανής και δεμένης ομάδας, που σε συνδυασμό με συστήματα και αυτοματοποιήσεις, μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα.
  • […] η αντίληψη ότι οι πελάτες μας/ιδιοκτήτες ακινήτων είναι πρωτίστως συνεργάτες μας, μας κάνει να έχουμε από το πιο «προσωποποιημένα» customer care τμήματα στην Ελλάδα.
  • Μέχρι στιγμής είμαστε μία αυτόνομη εταιρία που αναπτύσσεται χωρίς δανεισμό ή άντληση κεφαλαίων (από επενδυτές).
  • Δοκιμάζουμε πρώτα στην Αθήνα συνέχεια νέα και αποδοτικότερα συστήματα, τα βελτιώνουμε και τα βάζουμε σε εφαρμογή σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουμε δραστηριότητα (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πάρος, Μύκονος, Αράχοβα, Γαλαξίδι, κ.α).
  • […] στόχος μας είναι η επέκταση στο μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής Ελλάδας και παράλληλα η επέκταση σε χώρες του εξωτερικού. 

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της eazybnb; Ποια τα στάδια, η αφορμή, η έμπνευση για τη δημιουργία της;

Η eazybnb δημιουργήθηκε από ένα κενό της αγοράς. Όταν στις αρχές του 2015 ήταν ακόμη λιγοστά τα ακίνητα που ήταν καταχωρημένα στην airbnb (την οποία ελάχιστοι γνώριζαν τότε) φίλοι και γνωστοί ζητούσαν να αξιοποιήσουν το ακίνητό τους που μέχρι τότε «καθόταν».

 Έτσι, το επόμενο λογικό βήμα ήταν να δημιουργήσουμε μία δομή κι οργάνωση που θα μπορούσε να διαχειριστεί όλα εκείνα που χρειάζονταν, ώστε αφενός τα ακίνητα να είχαν την καλύτερη δυνατή απόδοση και αφετέρου οι επισκέπτες να είχαν μόνο… ευχάριστες εκπλήξεις. 

Τι ακριβώς κάνει η eazybnb και ποια ανάγκη έρχεται να καλύψει;

Από την επαγγελματική φωτογράφιση μέχρι το στήσιμο της καταχώρησης και από την υποδοχή των επισκεπτών και τη διαρκή επικοινωνία μαζί τους μέχρι και τα φορολογικά, η eazybnb κάνει τα πάντα για λογαριασμό του ιδιοκτήτη.
Με λίγα λόγια οι συνεργάτες μας (ιδιοκτήτες) μας δίνουν τα κλειδιά ενός εξοπλισμένου ακινήτου και εμείς φροντίζουμε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της eazybnb που την έχουν οδηγήσει στο να διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μίσθωσης;

Όταν διαχειρίζεσαι έναν ολόκληρο κύκλο εργασιών που περιλαμβάνει τόσο πολύπλοκα operations, οι προκλήσεις είναι πολλές. Το βασικό στοιχείο είναι το στήσιμο μίας εξαιρετικά ικανής και δεμένης ομάδας, που σε συνδυασμό με συστήματα και αυτοματοποιήσεις, μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Επιπλέον, η αντίληψη ότι οι πελάτες μας/ιδιοκτήτες ακινήτων είναι πρωτίστως συνεργάτες μας, μας κάνει να έχουμε από το πιο «προσωποποιημένα» customer care τμήματα στην Ελλάδα.  Τέλος, η eazybnb λειτουργεί εσωτερικά με διαφορετικά πρότυπα από αυτά που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, οπότε είναι από τα καλύτερα περιβάλλοντα να εργάζεται κάποιος και να εξελίσσεται συνεχώς.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές που είχατε να αντιμετωπίσετε στη διάρκεια της επιχειρηματικής σας δράσης; Ποιες οι βοήθειες που λάβατε;

Το επιχειρείν στην Ελλάδα είναι από μόνο του ένα δύσκολο έργο, η ανάπτυξη δε, είναι άθλος. Μέχρι στιγμής είμαστε μία αυτόνομη εταιρία που αναπτύσσεται χωρίς δανεισμό ή άντληση κεφαλαίων (από επενδυτές).

Οι καλύτερες στιγμές (που ευτυχώς βιώνουμε συχνά) είναι όταν οι πελάτες μας πραγματικά αποκτούν το επιπλέον εισόδημα που τόσο χρειάζονται από το ακίνητό τους και φυσικά όταν επισκέπτες από όλον τον κόσμο βιώνουν μία εμπειρία φιλοξενίας στη χώρα μας και επιστρέφουν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η  eazybnb είναι μία από τις 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα λάβουν την υποστήριξη από το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward». Ποια τα συναισθήματά σας;

Είναι πρωτίστως μία ηθική επιβράβευση. Πετυχημένοι επαγγελματίες και στελέχη από πολλούς τομείς επέλεξαν εταιρίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας αλλά και της δυναμικής για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Είναι τιμή μας που συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα σε αυτές τις εταιρίες και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του προγράμματος.  

Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια είναι τρεις βασικές επιχειρηματικές αρχές στις οποίες κάθε επιχείρηση οφείλει να επενδύσει. Με ποιους τρόπους έχετε εντάξει αυτά στα στοιχεία στην δραστηριότητά σας για να οδηγηθείτε στην επιτυχία;

Η καινοτομία προέκυψε καθώς είμαστε από τις πρώτες εταιρίες παγκοσμίως που αναπτύχθηκαν παράλληλα με το home sharing ή αλλιώς την airbnb. Η ανταγωνιστικότητα έχει να κάνει με το πόσο βελτιώνεις τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σου σε καθημερινή βάση ώστε να μπορείς να προσφέρεις πάντα κάτι διαφορετικό ή/και καλύτερο, και η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος και προϋπόθεση για όλα τα προηγούμενα.

Σε ποιες χώρες διαθέτετε παρουσία;

Προς το παρόν η βάση μας είναι στην Ελλάδα. Δοκιμάζουμε πρώτα στην Αθήνα συνέχεια νέα και αποδοτικότερα συστήματα, τα βελτιώνουμε και τα βάζουμε σε εφαρμογή σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουμε δραστηριότητα (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πάρος, Μύκονος, Αράχοβα, Γαλαξίδι, κ.α).

Εμείς δημιουργήσαμε το site »Made in Greece.news». Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Σαν ιδέα το airbnb property management ξεκίνησε κυρίως από το San Francisco, από όπου και πήραμε το βασικό κορμό και το προσαρμόσαμε στα ελληνικά δεδομένα και -θέλω να πιστεύω- πως το αναπτύξαμε αρκετά.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η eazybnb ; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Η eazybnb αποτελείται από μία εξαιρετικά ικανή και φιλόδοξη ομάδα ανθρώπων. Στα σχέδια μας είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτοματοποιήσεων που θα μας επιτρέψει να κάνουμε αποδοτικότερα τη δουλειά μας και να επικεντρωθούμε στους ανθρώπους και στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας διαμονής.
Μόλις ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διεργασίες οργάνωσης στόχος μας είναι η επέκταση στο μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής Ελλάδας και παράλληλα η επέκταση σε χώρες του εξωτερικού. 

WHO IS WHO

Νάσος Γαβαλάς, διευθύνων σύμβουλος της eazybnb. Με σπουδές πάνω στο entrepreneurship & product management και με 15 χρόνια εμπειρία στο χώρο του real-estate development, αλλά και ως Product manager σε startups με έδρα την Στοκχόλμη.

Λατρεύει να δημιουργεί συστήματα, νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να βοηθάει νέους ανθρώπους να εξελιχθούν.

Αλεξάνδρα Ψυλιάκου, co-founder και revenue manager στην eazybnb. Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στην Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία και προϋπηρεσία στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Τζωρτζίνα Μπότη, co-founder και υπεύθυνη guests relations στην eazybnb. Με σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και προϋπηρεσία στον τουρισμό.

Νίκος Περικλάκης, co-founder και υπεύθυνος για την ανάπτυξη πελατών. Με σπουδές στη τοπογραφία και εμπειρία στη διαχείριση μικρών ξενοδοχειακών μονάδων.

 

Αντιγόνη Μανωλάκη, με σπουδές στην Αρχιτεκτονική και την Διαχείριση Τεχνικών Έργων στο ΑΠΘ έχει ασχοληθεί με μελέτη και κατασκευή αρχιτεκτονικών έργων, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Ως μέλος της Eazybnb είναι υπεύθυνη για την ολοκληρωμένη διαχείριση ακινήτων και ανάπτυξη της Eazybnb στη Βόρεια Ελλάδα.

Info: eazybnb / eazybnb on fb

 

**Το άρθρο αναδημοσιέυτηκε από το madeingreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ