Υπέρ της μετατροπής της E.E. σε ομοσπονδία ο επίτροπος Barnier

Υπέρ της μετατροπής της Ένωσης σε ευρωπαϊκή ομοσπονδία τάσσεται ο Michel Barnier, επίτροπος της Ε.Ε. για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.


Υπέρ της μετατροπής της Ένωσης σε ευρωπαϊκή ομοσπονδία τάσσεται ο Michel Barnier, επίτροπος της Ε.Ε. για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation, δηλώνει πως η Ευρώπη έχει κάνει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα για τη διόρθωση των ελλείψεων που έχει συσσωρεύσει πάνω από δέκα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας οικονομικής ένωσης παράλληλα με τη νομισματική.

Τώρα κινείται προς την κατεύθυνση μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, επειδή η κρίση έχει δείξει ότι δεν θα μπορούσαν οι χώρες να προχωρήσουν μόνες, λέει ο επίτροπος και εξηγεί: "Ο χρόνος είναι σύντομος. Από το 2016, η Ένωση θα έχει μετατραπεί σε ομοσπονδία των ευρωπαϊκών κρατών που θα ενοποιεί τις τύχες τους χωρίς να διαγράφει τις διαφορές τους".

Μια ομοσπονδία σημαίνει οικονομική διακυβέρνηση, συλλογική διαχείριση των κατευθυντηρίων γραμμών στους προϋπολογισμούς, μια ένωση τραπεζών και έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό πολύ ισχυρότερο, εξηγεί.

Ο Μ. Barnier υποστήριξε επίσης ότι "τον Ιανουάριο του 2013 θα υπάρξει μια ενιαία, ολοκληρωμένη εποπτική αρχή στη ζώνη του ευρώ". "Υπάρχουν περίπου 6.000 τράπεζες στη ζώνη του ευρώ και θα πρέπει όλα να είναι υπό την εποπτεία της ΕΚΤ", είπε.

Πηγή: kerdos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ