Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη (Βίντεο)

Φτιάξτε τη οπωσδήποτε.

Υλικά:

  • 200 γρ. ζαμπόν σε κομμάτι
  • 300 γρ. mix τυριών τριμμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 ντομάτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • πιπέρι
  • 650 γρ. ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη

 

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα τυριά, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και τη τσίλι ψιλοκομμένη. Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, εγκάρσια. Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει όλη η υγρασία της και ψιλοκόβουμε τη σάρκα. Τη βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το θυμάρι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Απλώνουμε ένα φύλλο κουρού σε ένα ταψί 32x25 εκ. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, πιέζουμε περιμετρικά τις άκρες και τις γυρίζουμε προς τα μέσα για να δημιουργήσουμε τον κόθρο. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ