Μπάρες σφολιάτες με μαρμελάδα σύκου από την Ντίνα Νικολάου

Απίστευτα γρήγορο και νόστιμο σνακ που τα παιδιά θα το λατρέψουν. 

Μπορείτε μάλιστα σε κάθε ένα να βάλετε και διαφορετική μαρμελάδα για μεγαλύτερη ποικιλία.

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα σύκο ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας σας
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο με 2 κουτ. σούπας γάλα
  • διακοσμητική ζάχαρη

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνω το ένα φύλλο σφολιάτας. Mε ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το ροδάκι που κόβω την πίτσα, κόβω λωρίδες ζύμης περίπου 5 εκ. πλάτος. Πασπαλίζω σε όλες τις λωρίδες το 1 κουταλάκι κανέλα και βάζω σε κάθε λωρίδα (μόνο στο μισό μέρος) από 1 κουταλάκι μαρμελάδα φροντίζοντας να την απλώσω καλά αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω γύρω. Σηκώνω με προσοχή το κομμάτι της ζύμης που δεν έχει μαρμελάδα και καλύπτω το άλλο μισό. Με ένα πηρούνι, πατάω καλά τις άκρες για να κλείσουν και να εγκλωβιστεί η μαρμελάδα στο κέντρο. Συνεχίζω με τις υπόλοιπες λωρίδες και τέλος της αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό και τις πασπαλίζω με διακοσμητικό ζάχαρη. Μεταφέρω τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τη μαρμελάδα.
Αφήνω τις μπάρες να κρυώσουν σε σχάρα και σερβίρω.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ