Τι συμβαίνει με το κτίριο στην πλατεία Ομάν του Σικάγο; - Oι αστυνομικοί εξαφάνισαν τουλάχιστον 7.000 ανθρώπους (φωτό&βίντεο)

Ένα μεγάλο κτίριο. Πολλά παράθυρα και 7.000 άνθρωποι εξαφανισμένοι. Τι αλήθεια συμβαίνει με το κτίριο στην πλατεία Ομάν στο Σικάγο; 

 

Αν το δεις εξωτερικά είναι ένα κανονικό κτίριο σαν όλα τα άλλα. Κανείς όμως δεν μπορεί να διανοηθεί τι μπορεί να γινόταν μέσα. Η πλατεία Ομάν στο Σικάγο είναι μια κατοικήσιμη περιοχή με πολλά κτίρια. Πολλά από αυτά μοιάζουν μεταξύ τους. Ένα όμως διαφέρει. Ένα κτίριο με πολλά παράθυρα που φαίνεται πολύ παλιό. Το τούβλο άλλωστε που περιβάλει το εξωτερικό του κτιρίου μαρτυράει την παλαιότητά του. 

Από το χώρο του πάρκινγκ κάτω από το κτίριο θα καταλάβει κανείς πως είναι κάποιος χώρος εργασίας ή οτιδήποτε άλλο. Αν παρατηρήσει κανείς φαίνεται λιγάκι τρομακτικό και μουντό. Άνθρωποι δεν μπαινοβγαίνουν στο κτίριο και κανείς ποτέ του δεν έχει δει τίποτα. 

Τι όμως πραγματικά συνέβη στο κτίριο της πλατείας Ομάν;

Σε αυτό το κτίριο η αστυνομία του Σικάγο εξαφάνισε τουλάχιστον 7.000 ανθρώπους. Μέχρι στιγμής για αδιευκρίνιστους λόγους. Είναι ένα κτίριο βγαλμένο από ταινία θρίλερ που όποιος άνθρωπος πέρασε την πόρτα του βίωσε την απόλυτη φρίκη και το απόλυτο βασανιστήριο. 

Αυτό άλλωστε επισημαίνει και ο δικηγόρος David Geger ο οποίος τονίζει πως τίποτε δεν τον έχει ταράξει στην δουλειά που κάνει όσο αυτό το κτίριο. «Είναι βγαλμένο από ταινία του James Bond» είπε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα ένας δημοσιογράφος της Guardian καθώς έκανε το ρεπορτάζ του και έψαχνε στοιχεία για την υπόθεση δεν βρήκε κανένα απολύτως στοιχείο, κάτι που οδηγεί στο γεγονός πως το κτίριο δεν υπάρχει. Αυτό επίσης οδηγεί τους αστυνομικούς στο να μπορούν να κάνουν αυθαίρετα χρήση βίας και βασανιστηρίων. 

Τουλάχιστον 22 άτομα έχουν πει σε δημοσιογράφους της Guardian ότι η αστυνομία του Σικάγου τους κράτησε στο κτίριο της πλατείας Ομάν για ώρες και ημέρες. Περιγράφουν την πίεση των αστυνομικών και επίσης την άρνηση της αστυνομίας  να τηλεφωνήσουν για να ειδοποιήσουν συγγενείς ή δικηγόρους σχετικά με τον τόπο διαμονής τους.

Μάλιστα πολλά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν και πολλά πράγματα για τις διακρίσεις που έκαναν οι αστυνομικοί όσον αφορά τους ανθρώπους που κρατούσαν ομήρους. 

Τα στοιχεία έχουν ως εξής: 

Το 82,2% των ατόμων που κρατήθηκαν στην πλατεία Ομάν ήταν μαύροι, σε σύγκριση με το 32,9% του πληθυσμού του Σικάγου. Το 11,8% των κρατουμένων ήταν Ισπανόφωνοι, σε σύγκριση με το 28,9% του πληθυσμού. Το 5,5% των κρατουμένων ήταν λευκοί, έναντι 31,7% του πληθυσμού. 

Από τους 68 ανθρώπους που δήλωσαν ότι η αστυνομία του Σικάγου είχε πρόσβαση στο κτίριο το 45% ήταν μαύροι, το 26% ήταν ισπανόφωνοι και το άλλο 26% ήταν λευκοί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ