Απέδρασε σπάζοντας το «βραχιολάκι» ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, υπόδικος για Siemens και εξοπλιστικά

Είναι εξαφανισμένος από το μεσημέρι της Τρίτης. 

«Έσπασε» το βραχιολάκι ο υπόδικος για εξοπλιστικές μίζες Γάλλος τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ μετά την επιστροφή του από την δίκη στο Εφετείο και από το μεσημέρι αναζητείται από τη Ελληνική Αστυνομία.

Ο Όσβαλντ βγήκε εκτός φυλακής, με τον περιοριστικό όρο να φοράει βραχιολάκι, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών από τον Νοέμβριο του 2016.

Όπως, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το υπουργείο Δικαιοσύνης «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald». Να σημειωθεί ότι έχει την υπηκοότητα του Ελβετού πολίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Οσβαλντ, αν και επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μία ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 13:56 κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής.

«Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ