Διάσημη ηθοποιός & μοντέλο του Louis Vuitton πληρώθηκε 1000 δολάρια ενώ ο συμπρωταγωνιστής της πήρε 1,5 εκατομμύριο (φώτο-βίντεο)

 Η Μισέλ Γουίλιαμς δηλώσε ότι "παρέλυσε" από συναισθήματα απελπισίας και ματαιότητας όταν πληροφορήθηκε στα τέλη του 2017 την τεράστια μισθολογική διαφορά με το συμπρωταγωνιστή της στην ταινία.

 Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ανισότητας στις αμοιβές γυναικών και αντρών στέλνει η Μισέλ Γουίλιαμς. Η διάσημη ηθοποιός μοιράστηκε την εμπειρία που έζησε στην ταινία «All the Money in the World», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ.

Η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός μίλησε στο Capitol Hill την Τρίτη, ενώ υποστηρίζει την εισαγωγή νομοθεσίας στη Βουλή για να κλείσει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η Γουίλιαμς, στην ομιλία της στην Ουάσιγκτον για να τιμήσει την "Ημέρα ίσης αμοιβής", μαζί με άλλα μέλη της ομάδας δημοκρατικών γυναικών, μίλησε για την αποκάλυψη της αστρονομικής μισθολογικής διαφοράς που προκάλεσε ένα τεράστιο σκάνδαλο στο Χόλιγουντ τον Γενάρη της προηγουμενης χρονιάς.

Τότε είχε γίνει γνωστό πως, για την επανάληψη ορισμένων γυρισμάτων του αστυνομικού θρίλερ "Όλα τα λεφτά του κόσμου",  (το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία), η ίδια η Γουίλιαμς είχε λάβει μόλις 1.000 δολάρια, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της είχε ζητήσει (και λάβει) το αστρονομικό ποσό του ενάμισι εκατομμυρίου δολαρίων! 

Είναι το είδος της ιστορίας που κανονικά θα αντιστεκόμουν: Η  ιστορία της ηθικής με ένα ευτυχές τέλος ή μάλλον μια ευτυχισμένη αρχή γιατί αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι εδώ", είπε η Γουίλιαμς. «Δεν θα υπάρξει ικανοποίηση για μένα μέχρι να εξαντλήσω τις προσπάθειές μου, εξασφαλίζοντας ότι όλες οι γυναίκες θα βιώσουν την ανύψωση της αυτοεκτίμησής τους και θα τη συνδέσουν με την ανύψωση της αξίας τους στην αγορά».

 

 

 Η Μισέλ Γουίλιαμς δηλώσε ότι "παρέλυσε" από συναισθήματα απελπισίας και ματαιότητας όταν πληροφορήθηκε στα τέλη του 2017 την τεράστια μισθολογική διαφορά με το συμπρωταγωνιστή της στην ταινία.

Η Μισέλ Γουίλιαμς ο Μαρκ Γουόλμπεργκ και ο Κέιβιν Σπέισι

Σύμφωνα με την ίδια, το πιο καταθλιπτικό στοιχείο σχετικά με αυτήν την ιστορία, είναι ότι δεν εξεπλάγη. Τα συναισθήματα που την κατέκλυσαν δεν ήταν εκείνα του σοκ και της έκπληξης, αλλά της απελπισίας και της ματαιότητας. Όπως εξηγεί η ίδια σήμερα, ένιωσε να παραλύει συναισθηματικά όταν έμαθε τα νέα. «Κανείς δεν έδινε δεκάρα. Η είδηση αυτή δεν με εξέπληξε καθόλου, απλώς επιβεβαίωσε αυτό που με έχει διδάξει μέχρι σήμερα η ζωή, ότι η ισότητα δεν είναι ένα αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα και ότι οι γυναίκες θα δουλεύουν πάντα το ίδιο σκληρά για λιγότερα χρήματα, αναλαμβάνοντας παράλληλα περισσότερες ευθύνες στο σπίτι», τόνισε στην ομιλία της η ηθοποιός, σύμφωνα με όσα αναφέρει το People.

 

 

"Δουλεύω σαν ηθοποιός από τα 12. Στην βιομηχανία του Χόλιγουντ έχω ήδη τις διαπιστεύσεις μου αλλά αυτό ακόμα δεν μεταφράζεται σε ίση αμοιβή" , είπε η ηθοποιός που δήλωσε ότι  η υπόθεση δεν θα γινόταν καν γνωστή αν η Τζέσικα Τσαστέιν, φίλη και συνάδελφος, δεν αποφάσισε να την κοινοποιήσει στα social media. «Η Τζέσικα είχε ένα κοινό πολύ μεγαλύτερο από το δικό μου στα κοινωνικά δίκτυα και δεν φοβήθηκε να με υπερασπιστεί δημόσια. Ο κόσμος την άκουσε, προκλήθηκε σάλος και, ως αποτέλεσμα του σκανδάλου, 2 εκατ. δολάρια συγκεντρώθηκαν από δωρεές στο ταμείο Time’s Up Defence Fund».

Ωστόσο η διάσημη  ηθοποιός είπε ότι έκτοτε το κλίμα απέναντί της στο Χόλιγουντ έχει βελτιωθεί, με τους παραγωγούς να την αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά και να μην την υποτιμούν πλέον. "Πρέπει να σας πω ότι στη δουλειά που ολοκλήρωσα μόλις πριν από δύο εβδομάδες, η αμοιβή μου ήταν ίση με του άνδρα συμπρωταγωνιστή μου, δήλωσε η Μισέλ Γουίλιαμς.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ