Mε μαντήλα έτρεξε στο Λονδίνο η 19χρονη Σάρα από τη Σαουδική Aραβία και καταχειροκροτήθηκε!

Οι γυναίκες από τις μουσουλμανικές χώρες αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Η ΔΟΕ πέτυχε τον στόχο της ώστε όλες οι ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση να έχουν έστω και μία αθλήτρια.

Οι γυναίκες από τις μουσουλμανικές χώρες αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Η ΔΟΕ πέτυχε τον στόχο της ώστε όλες οι ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση να έχουν έστω και μία αθλήτρια.

Η Σάρα Ατάρ έγινε η πρώτη γυναίκα που εκπροσώπησε τη Σαουδική Αραβία στον στίβο, αφού αγωνίστηκε χθες στα προκριματικά των 800 μ.
Η 19χρονη αθλήτρια είχε καλύψει το κεφάλι της, φορούσε φανέλα με μακριά μανίκια και κολάν φόρμα. Παρότι τερμάτισε τελευταία στη σειρά της, χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο. «Είναι μια απίστευτη εμπειρία και τεράστια τιμή να είμαι εδώ και να εκπροσωπώ τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας. Είναι ιστορική στιγμή και ελπίζω να γίνει ένα βήμα μπροστά» είπε η Ατάρ η οποία έχει και αμερικανική υπηκοότητα και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πεπερντέιν, στο Λος Αντζελες. 

Η Σαουδική Αραβία εκπροσωπήθηκε και στο τζούντο από την Σαχερκάνι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως στην πατρίδα τους δεν υπήρξαν αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους.

Η Ταχμίμα Κοχιστάνι ήταν η μοναδική αθλήτρια από το Αφγανιστάν και έλαβε μέρος στα προκριματικά των 100 μ. Σημαντικό γεγονός για μια χώρα στην οποία πριν από ένα μήνα μια γυναίκα κατηγορήθηκε για μοιχεία και εκτελέστηκε από τους Ταλιμπάν. Τη στιγμή που άλλες αθλήτριες παροτρύνονται από συμπατριώτες τους μέσα από το facebook ή το twitter, η Κοχιστάνι είδε στον λογαριασμό της το εξής μήνυμα: «Είσαι η ντροπή των μουσουλμάνων γυναικών. Δεν τις εκπροσωπείς».

Να ήταν μόνο αυτό; «Αυτό είναι, τέλειωσε» σκέφτηκε πριν από μερικούς μήνες όταν άκουγε τον κόσμο να λέει πως ήταν μια κακή μουσουλμάνα. Σκέφτηκε να τα παρατήσει, αλλά τελικά αποφάσισε ότι έπρεπε να συνεχίσει και να πολεμήσει: «Το γεγονός ότι είμαι εδώ είναι πολύ πιο σημαντικό από ένα μετάλλιο» είπε η Κοχιστάνι. 

«Υπάρχουν άσχημα σχόλια στη χώρα μου για εμένα και αρκετοί άνθρωποι που δεν με στηρίζουν. Ελπίζω ότι θα αλλάξουν γνώμη κάποια στιγμή. Νομίζω ότι τώρα άνοιξε μια πόρτα για την επόμενη γενιά στη χώρα μου, έστω κι αν τώρα δεν είναι έτοιμοι να με δεχτούν». Ο μοναδικός άνθρωπος που τη στήριξε ήταν ο πατέρας της: «Τρέξε, τρέξε για το Αφγανιστάν. Τρέξε όπως δεν έτρεξες ποτέ», της είπε.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ