Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει πεντανόστιμο αγριογούρουνο λεμονάτο με πατάτες

Μοναδικές γεύσεις και αρώματα..

Συστατικά

  • 2 κιλά αγριογούρουνο, τα μπούτια μόνο, χωρίς τα κόκαλα

Για τη μαρινάδα

  • 50 γρ. μέλι
  • 500 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, τους σπόρους
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

Για το κρέας

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 στικ σέλερι, καθαρισμένα από τις ίνες τους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • ρίγανη, φρέσκια, ψιλοκομμένη, για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το κρασί, τους κόκκους πιπεριού, το σκόρδο, τους σπόρους κόλιανδρου, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε όλο το ζουμί από τη μαρινάδα.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σέλερι, και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το ζουμί της μαρινάδας, αλατοπιπερώνουμε, και ρίχνουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 2.5 ώρες.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια 2-3 εκατοστα  και τις τοποθετούμε μαζί με το αγριογούρουνο.
  • Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
  • Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη.

 

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ