Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μπρουσκέτες με ντοματίνια κονφί & ρικότα

Μοναδικές γεύσεις και αρώματα..

Συστατικά

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ρικότα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 10-12 φέτες ψωμί, μπαγκέτα

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • βασιλικό, φρέσκο, για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα ντοματίνια.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, κρατάμε τα υγρά που βγάλανε τα ντοματίνια σε ένα μπολ, και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς τα ντοματίνια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  • Βάζουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, γυρνώντας τες 1 φορά ώστε να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
  • Αφαιρούμε από τη γκριλιέρα.
  • Απλώνουμε στις φέτες ψωμιού τη ρικότα, τοποθετούμε τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα υγρά που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο και με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ