Άκης Πετρετζίκης: Ο αγαπημένος μας σεφ δημιουργεί πεντανόστιμη σαλάτα με ρεβίθια, κοτόπουλο & αβοκάντο

Υπέροχες γεύσεις…

Συστατικά

  • 100 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. σιτάρι
  • 100 γρ. κινόα
  • 100 γρ. ρύζι καστανό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 1/2 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
  • 150 γρ. ρόκα
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Για το dressing

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι μέντα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και το σιτάρι για τουλάχιστον 8 ώρες σε ξεχωριστά μπολάκια.
  • Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ξεπλένουμε το σιτάρι και το βράζουμε για 30-40 λεπτά.
  • Πλένουμε πολύ καλά την κινόα αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές, σουρώνουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτα μέχρι να μαλακώσει.
  • Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα ρεβίθια, το σιτάρι, το κύμινο, το μπούκοβο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες. 
  • Κόβουμε το αγγούρι στην μέση οριζόντια και μετά σε φέτες 1 εκ.
  • Κόβουμε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  • Τέλος, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 1 εκ.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο μπολ.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με μία ξύλινη κουτάλα εκτός από τη ρόκα (θα τη βάλουμε στο τέλος για να μη μαραθεί).

Για το dressing

  • Χτυπάμε σε ένα μίξερ χειρός τον μαϊντανό, τη μέντα, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τη ρόκα στο μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ντρέσινγκ.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ