Δύο δημοσκοπήσεις από Marc & Alco: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ- Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης για Πρωθυπουργός με 20 "ψήφους" μπροστά

Μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα

Δύο νέες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν δείχνουν μεγάλο προβάδισμα, συγκεκριμένα διψήφιο, της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόκειται τη δημοσκόπηση της Alco για το Open και της Marc για τον Alpha. 

Στην τηλεφωνική έρευνα της Alco για το Open, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί με περισσότερες από 15 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,9%.

 

 

 

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικρατεί με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 23%.

Παράλληλα, το 48% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει επιτυχημένους τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα Ελληνοτουρκικά, έναντι του 32% που τους θεωρεί αποτυχημένους.

Τέλος, μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας θεωρεί η πλειοψηφία των ερωτηθέντων την πανδημία και ακολουθούν η ανεργία, τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό, η Παιδεία, η υγεία, η απουσία επενδύσεων και η υψηλή φορολογία. 

Να σημειωθεί πως στη δημοσκόπηση της Alco, που διενεργήθηκε τηλεφωνικά, από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου, έλαβαν μέρος 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ λαμβάνει 39,2%, έναντι 19,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη διαφορά στις 19,7 μονάδες.

Ακολουθεί με 6,5% το ΚΙΝΑΛ, 5,3% το ΚΚΕ, 3,3 % η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,5% περιορίζεται το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Θετικά κρίνει το διάστημα διακυβέρνησης της ΝΔ το 31,8% των ερωτηθέντων, ενώ σε ποσοστό 29,9% την κρίνουν μάλλον θετικά, σε ποσοστό 23,1% αρνητικά και σε ποσοστό 13,4% μάλλον αρνητικά.

Τέλος, σε ποσοστό 54,2% οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ του διαλόγου προκειμένου να βρεθεί λύση στα Ελληνοτουρκικά, ενώ το 39,7% ζητά πιο σκληρή στάση από την Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ