Mask Break στα σχολεία: Τι είναι το διάλειμμα μάσκας που ζητάει το υπουργείο Παιδείας - Θα ισχύσει από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Το μέτρο της μάσκας και στα διαλείμματα για τους μαθητές σχολείων, φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, θα ισχύσει από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Καθολική χρήση μάσκας ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. 

Αυτό σημαίνει ότι και στα διαλείμματα οι μαθητές πρέπει να φοράνε μάσκα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας (Mask Break) στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τη βγάζουν σε κάποιες συγκεριμένες περιπτώσεις ώστε να μην τη φορούν για 7 με 8 συνεχόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ζητά να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει ακριβώς και αν θα πρέπει οι μαθητές δηλαδή να φορούν μάσκες σε εξωτερικό χώρο και αν θα τεθούν άλλα όρια στις αποστάσεις. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι μαθητές δεν θα φορούν τη μάσκα την ώρα της γυμναστικής. Ωστόσο διευκρινίζεται ότι από το υπουργείο δεν αναιρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα διαλείμματα, αλλά έχουν ζητήσει από τους ειδικούς οδηγίες για κάποιες στιγμές που μπορούν οι μαθητές να βγάζουν τη μάσκα, πχ την ώρα που λύνουν κάποια άσκηση.

Υπενθυμίζεται ότι εδικά για τους μαθητές των σχολείων, τις παραμονές έναρξης της σχολικής χρονιάς ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε προτείνει το "διάλειμμα μάσκας". Δηλαδή, οι εκπαιδευτικοί να δίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τη δυνατότητα στα παιδιά τη δυνατότητα να βγάζουν για λίγο τη μάσκα, προκειμένου να αποφορτίζονται και να ενισχύεται η σωστή χρήση της. Οι πληροφορίες λένε ότι στην ίδια γραμμή κινείται και το Υπουργείο Παιδείας που ζητάει mask break ώστε να μπορούν να κάνουν διάλειμμα τα παιδιά από τη χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ