Το ανδρικό σπέρμα «προδίδει» τις άπιστες γυναίκες σύμφωνα με την κλινική σeξολόγο Δρ Λίνζι Ντο

Εάν ένας άνδρας ανησυχεί ότι η σύντροφός του πρόκειται να τον απατήσει, το σπέρμa του προδίδει τον κίνδυνο απιστίας!

Εάν ένας άνδρας ανησυχεί ότι η σύντροφός του πρόκειται να τον απατήσει, το σπέρμa του προδίδει τον κίνδυνο απιστίας!

Σύμφωνα με την κλινική σeξολόγο Δρ Λίνζι Ντο, έως και το 40% του σπέρματoς των ανδρών αποτελείται από κύτταρα «καμικάζι» ή κύτταρα «μαχητές», τα οποία δρουν ώστε να εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός από έναν άλλο άνδρα που πρόκειται να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Όταν ένας άνδρας υποψιάζεται πως υπάρχουν πιθανότητες απιστίας, ο αριθμός αυτών των επιθετικών κυττάρων αυξάνεται ώστε να αντιμετωπιστεί η επικείμενη απειλή.

Η Δρ Ντο δήλωσε πως «οι ερευνητές μελέτησαν το σπέρμa στο μικροσκόπιο και εντόπισαν το σπέρμa καμικάζι». Μάλιστα, μεγάλο ποσοστό του σπέρματoς που παράγεται στοχεύει στην εξάλειψη του σπέρματoς που προέρχεται από έναν άλλο άνδρα.

Αυτό σημαίνει ότι το σπέρμα καμικάζι δεν παράγεται ώστε να γονιμοποιήσει το ωάριο. Αντιθέτως, παράγεται αποκλειστικά και μόνο για να αποτρέψει τη γονιμοποίηση από ξένα κύτταρα σπέρματoς.

Η Δρ Ντο περιγράφει αυτή τη διαδικασία ως «παρεμπόδιση». Τα κύτταρα καμικάζι περιπλέκουν τις ουρές τους ώστε να στήνουν παγίδες, εμπόδια και φράγματα ενάντια στο ανταγωνιστικό σπέρμa.

Όταν λοιπόν υπάρχουν υποψίες ότι η σύντροφος δεν είναι πιστή, το ανδρικό σώμα παράγει περισσότερο σπέρμa καμικάζι, καθώς η απειλή μοιάζει μεγαλύτερη.

med24.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ