Πλεύρης: Έρχεται ειδικός νόμος για «μαϊμού» εμβολιασμούς - καμία ανοχή σε περιστατικά όπως στην Καρδίτσα (βίντεο)

Μετά το σκάνδαλο με τις πλαστές βεβαιώσεις στον Παλαμά

Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή τα περιστατικά έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα. 

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά δήλωσε ότι «έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς». 

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» ανέφερε ο υπουργός Υγείας στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες ανέφεραν ότι διοικητική υπάλληλος βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, χωρίς αυτό να έχει συμβεί. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι, μόνο τον Αύγουστο, 47 πολίτες πήραν πλαστές βεβαιώσεις ότι είχαν εμβολιαστεί, χωρίς να έχουν  βρεθεί καν στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο σε κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα: Καταγγελία για δεκάδες ψεύτικους εμβολιασμούς - διατάχθηκε ΕΔΕ

Τα εικονικά χαρτιά εμβολισμού δεν έφεραν τη σφραγίδα γιατρού. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και, όταν ήταν στη βάρδιά της, έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ