Μήπως να αρχίσουμε τις σαλάτες σιγά σιγά; Σαλάτα με φρέσκο σπανάκι και αβοκάντο μας φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης




Υλικά

1 μεγάλο αβοκάντο
χυμό ενός μοσχολέμονου ( λαιμ )
225γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
115γρ. τοματίνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια , κομμένα σε λεπτές φέτες
½ αγγούρι
50γρ. ραπανάκια ψιλοκομμένα

Για το ντρέσσινγκ

115γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
45mlγάλα
10mlμουστάρδα
2,5mlξύδι από λευκό κρασί
πιπέρι καγιέν
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και την φλούδα . Κόβουμε την σάρκα σε φέτες , την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με τον χυμό από το μοσχολέμονο.
Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ .
Κόβουμε τα τοματίνια στην μέση, τα ρίχνουμε στο μπολ με το σπανάκι και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα κομμένα σε φέτες ραπανάκια.
Για να φτιάξουμε το ντρέσσινγκ , βάζουμε το τυρί, το γάλα, τη μουστάρδα, το ξύδι, μια πρέζα πιπέρι καγιέν, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπλέντερ. Κτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά . Αν θέλουμε να κάνουμε ποιο αραιό το ντρέσσινγκ προσθέτουμε λίγο γάλα .
Τοποθετούμε τις φέτες αβοκάντο μαζί με την σαλάτα σπανάκι σε μια σαλατιέρα . Σερβίρουμε την ντρέσσινγκ ξεχωριστά .

Who is Who



Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ