Top woman η Ηλιάνα Τριανταφύλλου, ετών 17: «Χρυσή» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου (βίντεο)

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ18 της Ιερουσαλήμ και το δεύτερο μετά το χάλκινο του Γιώργο Παπαναστασίου στη δισκοβολία.

Με άλμα στα 4,05μ. η από τις Σέρρες ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο επί κοντών.

Η 17χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,60μ. και πέρασε διαδοχικά δίχως απώλειες τα 3,75μ., 3,85μ., 3,95 μέτρα. Στη συνέχεια πέρασε τα 3,95μ., ενώ δεν υπερέβη τα 4,10μ., γνωρίζοντας πριν την τρίτη άκυρη πως είναι ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Βικτόρια Όντροβα με 3,95μ., η οποία μετά τη μία άκυρη στα 4,05μ., ανέβηκε στα 4,10μ., ώστε να απειλήσει την Ελληνίδα, δίχως όμως επιτυχία. «Χάλκινη» ήταν η Ελά Ουντένας (Σουηδία) με 3,85 μέτρα.

Η Τριανταφύλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που είναι μόλις η τρίτη στην ιστορία της και παράλληλα συνέχισε την μεγάλη παράδοση της χώρας μας στο αγώνισμα που μας έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Η Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ