Gwyneth Paltrow: Στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένοι με εγκαύματα δύο υπάλληλοί της - φωτιά στο κατάστημά της

Εκείνη την ημέρα το κατάστημα της «Goop» φιλοξενούσε μια εκδήλωση

Δύο άντρες τραυματίστηκαν σοβαρά όταν προσπάθησαν να φτιάξουν «s'mores» (ένα είδος γλυκού) με οινόπνευμα στο κατάστημα της εταιρείας της Gwyneth Paltrow,  στα Hamptons.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Sag Harbor Village Austin J. McGuire είπε στο DailyMail.com ότι δύο εργαζόμενοι catering κάηκαν μετά από έκρηξη πέτρινων κηροπηγίων, που ήταν μεγάτα με  οινόπνευμα.  Το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Ιουνίου και εκείνη την ημέρα το κατάστημα της «Goop» φιλοξενούσε μια εκδήλωση.

Και οι δύο υπάλληλοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

 «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο 26 χρόνια τώρα» είπε ακόμα ο McGuire, προσθέτοντας ότι καλεσμένοι έψηναν marshmallows, πάνω από τα κηροπήγια, όταν συνέβη το περιστατικό - μία μέθοδος που πρότειναν οι διοργανωτές του event.

«Μάλλον είχε αρκετά αηδιαστική γεύση», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας, αναφορικά με την συγκεκριμένη μέθοδο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε όταν ένας από τους εργαζόμενους έβαλε περισσότερο οινόπνευμα εντριβής στα κεριά, προτού σβήσει τελείως η φλόγα. Για την κατάσβεση χρησιμοποιήθηκε ένας πυροσβεστήρας του καταστήματος.

Ο ένας από τους υπαλλήλους  υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε αμέσως σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ ο δεύτερος φέρει  πιο σοβαρά τραύματα, αφού κάηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, της πλάτης και του λαιμού.

Έπρεπε να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε κέντρο τραυματιών. Και οι δύο επέζησαν του δυστυχήματος, αλλά η κατάσταση τους παραμένει άγνωστη, αναφέρει ακόμα το βρετανικό μέσο.

Ένας εκπρόσωπος του καταστήματος της Paltrow ανέφερε για το περιστατικό ότι  «οι πληροφορίες σχετικά με το οινόπνευμα και τα κεριά είναι πραγματικά εσφαλμένες».

«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους δύο τραυματίες και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν επιπλέον τραυματισμοί. Δεν χρησιμοποιήθηκαν κεριά τη στιγμή της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τυχαία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της «Goop». Η εταιρεία αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει στο τι προκάλεσε την φωτιά. 

Αν και δεν είναι σαφές αν τα κεριά - η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 36 έως 86 δολάρια - είχαν σχέση με την φωτιά, αγοραστές είχαν στο παρελθόν δυσάρεστες εμπειρίες. 

Πέρυσι είχανυποβάλει μήνυση κατά της εταιρείας της Platrow, ζητώντας αποζημίωση άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ένας ένας άνδρας από το Τέξας ισχυρίστηκε ότι ένα από τα περίφημα κεριά των 75 δολαρίων εξερράγη στο σπίτι του λίγες ώρες αφότου το άναψε για πρώτη φορά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Ο Coby Watson υποστήριξε ότι το κερί που αγόρασε τον Ιανουάριο του 2021 ξαφνικά «τυλίχθηκε στις φλόγες» πριν «εκραγεί», προσθέτοντας ότι το δωμάτιό του ήταν «γεμάτο καπνό».

Στα νομικά έγγραφα, ο Watson σημειώνει ότι το κερί συνοδεύεται από μια προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να καίγεται «για περισσότερο από δύο ώρες τη φορά», με τον ίδιο να παραδέχεται ότι το δικό του ήταν αναμμένο «κατ' εκτίμηση για τρεις ώρες ή λιγότερο».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Ωστόσο ο  Watson και η νομική του ομάδα υποστηρίζουν ότι στην προειδοποίηση δεν υπάρχει κάποια αναφορά για το τι θα συμβεί αν όντως μείνει αναμμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ένας εκπρόσωπος της «Goop» απάντησε στους ισχυρισμούς του Watson, επιμένοντας ότι η αγωγή  δεν είναι παρά μια «επιπόλαιη... προσπάθεια να εξασφαλίσει μια υπερμεγέθη πληρωμή»

Πριν από ένα μήνα, μια άλλη γυναίκα στο Λονδίνο, η Jody Thompson, ισχυρίστηκε ότι το κερί της «εξερράγη» στο σαλόνι της. Μιλώντας τότε στην Sun είχε πει ακόμα ότι «κομμάτια άρχισαν να πετάγονται παντού».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ