NASA: Εκπληκτικές αδημοσίευτες φωτογραφίες από τις αποστολές «Apollo» στη Σελήνη - Στο φως μετά από 50 χρόνια

Είναι το μεγαλύτερο… βήμα της ανθρωπότητας όπως δεν το έχουμε ξαναδεί
 

 

Όταν το μυστήριο λύνεται… 50 χρόνια μετά. Ένας υπεύθυνος αποκατάστασης φωτογραφιών, ο Άντι Σάντερς, επεξεργάστηκε επιμελώς 35.000 φωτογραφίες από τις αποστολές «Apollo» της NASA, οι οποίες έως τώρα ήταν αποθηκευμένες στα ντουλάπια του Οργανισμού Εξερεύνησης του Διαστήματος στο διαστημικό κέντρο Τζόνσον, στο Χιούστον.

Οι vintage αλλά διαχρονικές και όμορφες εικόνες δείχνουν τη ζωή μέσα στους πυραύλους και στην επιφάνεια του φεγγαριού όταν η ανθρωπότητα άρχισε να παίρνει τις πρώτες εικόνες από αυτό το μαγευτικό σημείο του Γαλαξία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για αποστολές του «Apollo» από το 1962 ως το 1972.

Credits: @NASA - Andy Saunders

Οι εικόνες που δημοσίευσε η NASA βασίζονται σε αντίγραφα των πρωτότυπων, όμως, η ομορφιά τους παραμένει αδιαμφισβήτητη. Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί με φιλμ 16 χιλιοστών από αστροναύτες κατά τη διάρκεια των αποστολών «Apollo».

Credits: @NASA - Andy Saunders

Όσο για τον Σάντερς, χαρακτήρισε όλη αυτή τη σημαντική και κοπιαστική εργασία η οποία χρειάστηκε μια ολόκληρη δεκαετία για να ολοκληρωθεί ως: «το απόλυτο φωτογραφικό αρχείο της μεγαλύτερης περιπέτειας της ανθρωπότητας».

Credits: @NASA - Andy Saunders

Πάντως, η αξία της δημοσίευσης τους είναι κεφαλαιώδης αν σκεφτεί κανείς πως ο Νιλ Άρμστρονγκ ήταν αυτός που κρατούσε την κάμερα σε πολλά από αυτά τα στιγμιότυπα και πριν από την εν λόγω αποκατάσταση δεν υπήρχαν άλλες εικόνες που να δείχνουν καθαρά τον αστροναύτη στο φεγγάρι.

Credits: @NASA - Andy Saunders

Όσο για τον Σάντερς, χρησιμοποίησε την τεχνική stacking – με επεξεργασία πολλαπλών καρέ- για να επαναφέρει στη ζωή τις εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες. Να σημειωθεί πως τα καθηλωτικά στιγμιότυπα περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο «Apollo Remastered», το οποίο κυκλοφορεί από σήμερα σε μια σειρά από επιλεγμένες χώρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ