Ντίνα Νικολάου: Soft cookies με σταγόνες σοκολάτας και καραμέλα γάλακτος - αφράτα και πεντανόστιμα

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την καραμέλα με σταφίδες, αποξηραμένη σύκα ή δαμάσκηνα

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 130 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας και λίγες επιπλέον για την επιφάνεια
  • 100 γρ. καραμέλες γάλακτος, ψιλοκομμένες και λίγες επιπλέον για την επιφάνεια

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και την αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.

Βάζω τους κύβους βουτύρου στον κάδο της κουζινομηχανής και προσθέτω τις ζάχαρες και τη βανίλια. Χτυπάω με το σύρμα για 5-7 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και αφράτο. Χαμηλώνω την ένταση της κουζινομηχανής και προσθέτω το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας και τις καραμέλες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Με ένα σκουμπ παγωτού, παίρνω μικρές ποσότητες ζύμης και τις αραδιάζω στην λαμαρίνα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. (Προσοχή, δεν πατάμε τη ζύμη για να πλατύνει). Σκορπίζω λίγες σταγόνες σοκολάτας και λίγες καραμέλες γάλακτος και ψήνω τα cookies για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ