Χριστούγεννα στην Βουδαπέστη: Η μεγάλη πλατεία των Ηρώων, ο Αγ Ανδρέας με τα γραφικά σοκάκια, η πανέμορφη κλειστή αγορά (φωτό)

Η πόλη των Spa, των κάστρων και των γεφυρών …

Τα Manessis Travel φέτος τα Χριστούγεννα μας ταξιδεύουν στην Βουδαπέστη.

Η πόλη των Spa, των κάστρων και των γεφυρών … όπως και να την προσφωνήσει κανείς, η Βουδαπέστη είναι από τις λίγες πόλεις που θα σας γοητεύσουν.

Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.

Οι αναχωρήσεις είναι 23, 27, 30/12, 3/1 και η τιμή ξεκινά από 329€ (5 ημέρες / 4 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

5 ή 4 μέρες  Βούδα & Πέστη – Κοινοβούλιο – Κρατική Όπερα Παραδουνάβια χωριά – Σκεπαστή αγορά - Ναός Αγ. Στεφάνου. Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, 4* με πρωινό. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την όμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Άφιξη στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων και μεταφορά στα ξενοδοχεία διαμονής. Σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας, στο κυριότερο σημείο της χριστουγεννιάτικης Βουδαπέστης, που είναι η πλατεία Vörösmarty στην καρδιά της πόλης στο τέλος της Váci utca. Μια χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται εκεί, με 122 πάγκους με χειροποίητα προϊόντα και τρόφιμα.

Εκεί θα κάνετε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλες τις παραδοσιακές γεύσεις της Ουγγαρίας. Αξίζει να δοκιμάσετε σούπα γκούλας μέσα σε ψωμί, γεμιστό λάχανο, στρούντελ, ψητά λουκάνικα, κρέατα & χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Ξεχωρίζουν τα kürtös kalác, που είναι γλυκά με φύλλο, σε κυλινδρικό σχήμα, με καταγωγή από την Τρανσυλβανία. Σερβίρονται με διάφορες επικαλύψεις, όπως ζάχαρη, καρύδια, καρύδα και σοκολάτα. Το βράδυ σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στην κρουαζιέρα στο Δούναβη για να δείτε τα σπουδαιότερα κτίρια της πόλης φωτισμένα (προαιρετικά)! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ

Ξενάγηση στην πόλη

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την Πέστη, με τη μεγάλη πλατεία των Ηρώων, και το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου «φιλοξενούνται» τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Εν συνεχεία θα επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Θα σας εντυπωσιάσει η εσωτερική διακόσμηση καθώς και το παρεκκλήσι του ναού, όπου υπάρχει διατηρημένο το δεξί χέρι του Αγίου.

Έπειτα θα κατευθυνθείτε κατά μήκους του Δούναβη όπου θα θαυμάσετε τις όμορφες γέφυρες και θα φτάσετε στην πλευρά της Βούδας. Θα θαυμάσετε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Ιστορικό Ναό του Αγ. Ματτία, που δεσπόζει στο Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Για το βράδυ Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε γνωστό εστιατόριο και να περάσουμε μια όμορφη νύχτα με τσιγγάνικα βιολιά, τοπική κουζίνα & αίμα του Ταύρου !!!

3η ΜΕΡΑ

Βουδαπέστη - Παραδουνάβια Χωριά – «Βασιλικό γεύμα»

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Στη συνεχεία θα απολαύσουμε το γιορτινό μας γεύμα σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance».

Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον Άγιο Στέφανο φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη.

4η  ΜΕΡΑ

Βουδαπέστη- (Προαιρετική εκδρομή στη Βιέννη)

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή μας στη Βιέννη, την όμορφη αυστριακή πρωτεύουσα. Κατά την άφιξη ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, όπου θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο, με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και το Μπελβεντέρε και το περίφημο θερινό ανάκτορο Σένμπρουν, το αγαπημένο παλάτι της Σίσσυ, με τους υπέροχους κήπους.

Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγα Φεραίου. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για να απολαύσετε τον καφέ σας στα περίφημα βιεννέζικα ζαχαροπλαστεία, να γευτείτε το αυθεντικό σνίτσελ, να περπατήσετε στον πεζόδρομο στα μαγαζιά αλλά και στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά στο επιβλητικό Δημαρχείο. Το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη.

5η ΜΕΡΑ

Εσωτερική ξενάγηση στο Κοινοβούλιο – Κρατική Όπερα - Σκεπαστή Αγορά – Πτήση επιστροφής για Αθήνα

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση (εσωτερικά) στο Κοινοβούλιο, για να γνωρίσουμε μαζί με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο, την Αγία Κορώνα, το Σκήπτρο της Ουγγαρίας, το Σπαθί του Αγίου Στεφάνου και το Χρυσό Μήλο της Εξουσίας.

Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Επόμενος σταθμός η Κρατική Όπερα της Βουδαπέστης. Λειτουργεί από το 1884. Χτίστηκε με σκοπό να ανταγωνιστεί τις όπερες του Παρισιού, της Βιέννης και της Δρέσδης.

Ήταν το έργο ζωής του μεγάλου Ούγγρου αρχιτέκτονα Μίκλος Ιμπλ. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με έργα Ούγγρων καλλιτεχνών, όπως ο Στρομπλ και Λοτζ. Από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα η Όπερα έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους διασημότερους συνθέτες, όπως οι Έρκελ, Γκούσταβ Μάλερ και Ότο Κλέμπερερ.

Η κεντρική αίθουσα της Όπερας είναι στολισμένη με ένα μπρούντζινο πολυέλαιο βάρους 3,050 κιλών, ο οποίος φωτίζει μια θαυμάσια νωπογραφία του Λοτζ με τους θεούς του Ολύμπου. Επίσης το Βασιλικό Θεωρείο είναι διακοσμημένο με γλυπτά που συμβολίζουν τις τέσσερις φωνές της όπερας: άλτο, σοπράνο, μπάσο, τενόρο. Τελευταίος σταθμός είναι η πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά.

Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στην Βουδαπέστη.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ