Κλειστή επ΄ αόριστον η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου στον ύψος της Κακιάς Σκάλας-Φοβούνται αποκόλληση και άλλων βράχων (βίντεο)

Η κακοκαιρία Ariel «ξεκόλλησε» το βράδυ έναν τεράστιο βράχο που ευτυχώς έπεσε στον δρόμο και όχι σε κάποιο από τα δεκάδες διερχόμενα αυτοκίνητα.

Αγώνα δρόμου κάνουν οι μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού που έχουν σκαρφαλώσει στα ψηλότερα σημεία του βουνού προκειμένου να διαπιστώσουν ότι υπάρχουν και άλλοι βράχοι έτοιμοι να πέσουν στο δρόμο.Το ρεύμα με κατεύθυνση την Αθήνα παραμένει κλειστό και η τροχαία κάνει εκτροπή των οχημάτων με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου που δέχεται όλη την κίνηση

Η κατολίσθηση έγινε στο 48,5 χιλιόμετρο μετά το δεύτερο τούνελ στην Κακιά Σκάλα.

Η εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχει εφαρμοστεί από τις 7.00 το πρωί με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Στο σημείο της πτώσης των βράχων βρίσκονται μηχανήματα που καθαρίζουν το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα, επιχείρηση που αναμένεται να διαρκέσει για ώρες.

Τι ψάχνουν οι μηχανικοί

Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Μέχρι να γίνουν όλες αυτές οι εργασίες και να σιγουρευτούν ότι η Εθνική Οδός είναι και πάλι ασφαλής, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Σύμφωνα με το korinthostv.gr tο εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ