Το βαρύ βιογραφικό του Μέσι: Συμπλήρωσε την τροπαιοθήκη του με το Μουντιάλ – Τι έχει στη συλλογή του

Ο Μέσι γεννήθηκε λίγους μήνες μετά την κατάκτηση από τον Μαραντόνα του προηγούμενου παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργενινή

Ο Λιονέλ Μέσι έχει βιώσει τόσες σπουδαίες βραδιές στην μυθική καριέρα του.

Ωστόσο τα 4 Τσάμπιονς Λιγκ, τα 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, τα 3 Παγκόσμια Συλλόγων, τα 10 πρωταθλήματα Ισπανίας, τα 7 Κύπελλα και τα 8 Σούπερ Καπ, το περσινό πρωτάθλημα Γαλλίας, το Κόπα Αμέρικα του 2021 και οι δεκάδες ατομικές διακρίσεις του, όπως οι 7 χρυσές μπάλες, επισκιάστηκαν από τη χθεσινή (18/12) τεράστια επιτυχία και το μοναδικό τρόπαιο που απουσίαζε από την τροπαιοθήκη του.

Ο 35χρονος σούπερ σταρ ηγήθηκε της Αργεντινής στην πορεία της μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, 36 χρόνια μετά το έπος του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό και κατάφερε να καθίσει στον ίδιο θρόνο με τον... Θεό του ποδοσφαίρου.

Η στιγμή της δικαίωσης άργησε αλλά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα και ένας από τους καλύτερους του αθλήματος όλων των εποχών (GOAT) έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην 5η του συμμετοχή. Ξεκίνησε το 2006, έπαιξε το 2010, έχασε τον τελικό του 2014, αγωνίστηκε το 2018 και πανηγύρισε το 2022.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ