Ειρήνη Στ. Νταϊφά: Ξενάγηση γυναικών Πρέσβεων στην Ελλάδα σε χώρους Πολιτισμού και αξιοθέατα του Πειραιά

Οι κυρίες Πρέσβεις ξεναγήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη από τον κύριο Κώστα Κουρμουλάκη και την κυρία Βίκυ Σαμουηλίδου κάτω από την εποπτεία της Διευθύντριας Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρίας Λίτσας Μπαφούνη, όπου και θαύμασαν τις αξιόλογες εκθέσεις και τα έργα που φιλοξενεί. 

Μια ξεχωριστή ξενάγηση  με οικοδέσποινα την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κυρία Ειρήνη Στ. Νταϊφά, πραγματοποιήθηκε  στις 15 Δεκεμβρίου στην πόλη του Πειραιά!

Συγκεκριμένα η κυρία  Νταϊφά, υποδέχθηκε στον Πειραιά δεκαοκτώ γυναίκες Πρέσβεις στην Ελλάδα, από ευρωπαϊκές χώρες και άλλα κράτη, με σκοπό να τις ξεναγήσει σε τοπόσημα, μνημεία, πολιτιστικούς χώρους και αξιοθέατα του μεγάλου λιμανιού!

Οι κυρίες Πρέσβεις που αποδέχθηκαν την πρόσκληση  είναι οι εξής: Αλβανίας κα Luela Hajdaraga, Βελγίου καFrancoiseGustin ,Μαυροβουνίου κα Ana Vukadinovic, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κα Milica Ristovic, Χιλής κα Marisol Perez, Εσθονίας κα Karin Rannu, Ιρλανδίας κα Iseult Fitzgerald, Ιταλίας κα  Patrizia Falcinelli, Λετονίας, κα Ieva Briede, Λιθουανίας κα Lina Skerttonaite,  Λουξεμβούργου κα Elisabeth Cardoso, Ολλανδίας κα Susanna Terstal, Νιγηρίας κα  Nimi Akinkugbe, Παναμά κα Julie Lymberopulos, Πορτογαλίας κα Helena Paiva, Σλοβακίας κα Marcela Hanusova, Σλοβενίας κα Tamara Weingerl Požar, Καναδά κα Karine Asselin.

Οι κυρίες Πρέσβεις ξεναγήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη από τον κύριο Κώστα Κουρμουλάκη και την κυρία Βίκυ Σαμουηλίδου κάτω από την εποπτεία της Διευθύντριας Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρίας Λίτσας Μπαφούνη, όπου και θαύμασαν τις αξιόλογες εκθέσεις και τα έργα που φιλοξενεί. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημοτικό Θέατρο όπου ενημερώθηκαν από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του, κύριο Λευτέρη Γιοβανίδη για τη σπουδαία ιστορία, τις παραστάσεις και τακαλλιτεχνικά δρώμενα που παρουσιάζει και εν συνεχεία ξεναγήθηκαν και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης μας.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τις Πρέσβεις υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος τις καλωσόρισε στην πόλη,  συνομίλησε μαζί τους και συνεχάρη την κυρία Νταϊφά για την εξαιρετική της πρωτοβουλία.
Η περιήγηση και η ξενάγηση των δεκαοκτώ γυναικών Πρέσβεων στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά προς τιμή της Ελληνικής Ναυτιλίας και της οικοδέσποινας κυρίας Ειρήνης Νταϊφά, η οποία για τα τελευταία έξη χρόνια υπήρξε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία της Λέσχης. Εκεί,, η κυρία Νταϊφά καλωσόρισε τις κυρίες Πρέσβεις και τις ευχαρίστησε που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή της:

Με ιδιαίτερη χαρά  σας καλωσορίζω στους φιλόξενους χώρους της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, με την ωραιότερη θέα στο «μεγάλο λιμάνι»! 

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου που η πρώτη συνάντηση όλων μας, χάρη στην πρόσκληση για lunch και μια πιο χαλαρή γνωριμία που μας πρόσφερε η αγαπητή φίλη, πρέσβης και πρόξενος του Παναμά, κυρία Julie Lymberopoulos, οδήγησε στη σημερινή  μας Χριστουγεννιάτικη συνάντηση στην όμορφη, δυναμική και ιστορική πόλη του Πειραιά! 

Είμαι ειλικρινά περήφανη που είχα την τιμή και την ευχαρίστηση να σας ξεναγήσουμε στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δύο από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά κτίρια της πόλης, των οποίων είμαι Πολιτική Προϊστάμενος ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και βέβαια στους τόσο όμορφα και εορταστικά στολισμένους χώρους της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, της οποίας είχα την τιμή τα τελευταία έξι χρόνια, να είμαι  η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία της.

Η σχέση άλλωστε της οικογενείας μου με την Ναυτιλιακή Λέσχη κρατά από την ίδρυσή της, πριν από 55 χρόνια. Ο πατέρας μου δε, ήταν εξέχων μέλος της και οι χώροι της ήταν σαν συνέχεια των γραφείων της εφοπλιστικής μας εταιρείας. Γι’ αυτό και η αίθουσα στον 8ο όροφο, φέρει το όνομά του: Σταύρος Α. Νταϊφάς! 

Όλος όμως ο Πειραιάς, από την αρχαιότητα, υπήρξε ένα ναυτιλιακό, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο για όλη την χώρα. Παρά  τις καταστροφές δε που υπέστη στο πέρασμα των αιώνων, ακριβώς λόγω της σπουδαιότητάς του, είναι και σήμερα ένα διεθνές λιμάνι υψηλών δυνατοτήτων, χάρη στη γεωγραφική του θέση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Νότια Ευρώπη. Αυτή του η σπουδαιότητα είναι που φέρνει την πόλη του Πειραιά στο κέντρο της πρώτης ναυτιλίας παγκοσμίως, της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τις μέρες μας, η Αθήνα διδάσκεται Παγκοσμίως ως το λίκνο του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Φυσικό επακόλουθο, στο πλευρό αυτής της πόλης των φιλοσόφων, των δημιουργών, των ρητόρων και των πολιτικών, να υπάρχει πάντα ο Πειραιάς με το μεγάλο και ισχυρό λιμάνι του, στο οποίο δρούσαν και δρουν δυναμικά και δημιουργικά ναυτικοί, ναυπηγοί, έμποροι και τραπεζίτες.

Με το πέρασμα των χρόνων ο Πειραιάς εκτός από μεγάλο ναυτιλιακό και βιομηχανικό κέντρο αποκτά και την δική του πολιτιστική προσωπικότητα και φωνή, σε χαρακτηριστικά δείγματα της οποίας είχατε την ευκαιρία μόλις να ξεναγηθείτε.

Θέλω να σας εκφράσω για μια ακόμη φορά την χαρά μου που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μου και βρεθήκαμε σε αυτό το Χριστουγεννιάτικο κάλεσμα και να σας ευχηθώ ολόψυχα: ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ με υγεία, δύναμη, ειρήνη και δημιουργία σε όλες!!!

  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ