Ο Βασίλης Καλλίδης στην Ιαπωνία - Ο Έλληνας σεφ και τα υπέροχα ταξίδια του ανά τον κόσμο (φωτό & βίντεο)

Θερμές πηγές, σκι και σούσι!

Ο Βασίλης Καλλίδης βρέθηκε στην μακρινή Ιαπωνία!

Ο Έλληνας σεφ έχει μοιραστεί στην σελίδα του στο Instagram υπέροχες φωτογραφίες και βίντεο από το ταξίδι του.

«Οι επόμενες 15 ημέρες εξερευνώντας το πιο συναρπαστικό έθνος στον κόσμο» έγραψε στο Instagram.

Ο ίδιος επισκέφτηκε μεταξύ άλλων την Shibu Onsen, μια ιστορική πόλη με θερμές πηγές στο Yamanouchi, αλλά και το Πάρκο πιθήκων Jigokudani.

«Οι πίθηκοι του χιονιού ή αλλιώς οι ιαπωνικοί μακάκοι, ζουν ψηλά στα βουνά αυτής της περιοχής και είναι μοναδικοί στο είδος τους για το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τις θερμές πηγές της περιοχής για να προστατευτούν από το υπερβολικό κρύο, που έρχεται από τη Σιβηρία πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας» διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση.

Ο Βασίλης Καλλίδης βρέθηκε ακόμα στο Mount Zaō, όπου έκανε σκι. «Μαύρο με μαύρο, διαφέρει, τις προσέχουμε αυτές τις λεπτομέρειες…….για σήμερα 1» που θα έλεγε και ο @stelioskoudounaris» έγραψε σε άλλο post ο σεφ ααστειευόμενος. 

Φυσικά δεν παρέλειψε να επισκεφθεί ρεστοράν και καφέ. «Στο αγαπημένο μου εστιατόριο στο Τόκιο, το Hamayaki για φρέσκο ​​σούσι και θαλασσινά και μια συναρπαστική βόλτα στην πιο ζωντανή περιοχή της πόλης, το Shinjuku» γράφει σε μια τρίτη ανάρτηση.

Σε άλλο βίντεο απολαμβάνει τον καφέ του στο «L'ambre», που βρίσκεται στην Ginza και το οποίο προσφέρει καφέ από μια  τεράστια και σπάνια επιλογή κόκκων, από το 1948.

Ο Βσίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μετά τις σπουδές του στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, δοκιμάζοντας γεύσεις και μυρωδιές, κάτι που λατρεύει να κάνει ακόμα!

«Πήγα από τον Ειρηνικό Ωκεανό και τη Χαβάη μέχρι την Ταϊλάνδη και την Αυστραλία. Ήταν πριν περίπου μία δεκαετία όταν ένιωσα αρκετά ώριμος και είχα την οικονομική άνεση να ξεκινήσω τα πρώτα μου μεγάλα ταξίδια. Όλο αυτό με έκανε να θέλω να μαγειρεύω street food – κάτι που έκανα με ιδιαίτερη χαρά και συνεχίζω να το κάνω» είχε πει άλλωστε ο ίδιος, πριν λίγο καιρό μιλώντας στον Γιώργο Ρομπόλα και το oneman.gr.

Όσο για την Ιαπωνία είχε αναφέρει «μη με ρωτήσεις καν για το καλύτερο ταξίδι μου, μόλις σου το είπα»!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ