Carl Hahn: Πέθανε o "μεταρρυθμιστής" της Volkswagen σε ηλικία 96 ετών

Ο Carl Horst Hahn γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1926 στο Chemnitz σε μια καθολική βιομηχανική οικογένεια. 

Οκαθηγητής Dr. Carl Hahn πέθανε. Ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen AG έδωσε νέα πνοή στην εταιρεία και θεωρείται ένας ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους επιχειρηματίες και σίγουρα o μεγάλος μεταρρυθμιστής της VW. 

Ο Χαν πέθανε στον ύπνο του το Σάββατο στο σπίτι του στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του φιλανθρωπικού του ιδρύματος. Η τελετή έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου.

"Ο Carl Hahn ήταν ένας μεγάλος οραματιστής και μια μεγάλη προσωπικότητα", δήλωσε ο Oliver Blume, σημερινός διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Κυριακή. "Η Volkswagen AG και το Βόλφσμπουργκ οφείλουν μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Carl Hahn και θρηνούν μαζί με την οικογένειά του".

Ως επικεφαλής της Volkswagen of America Inc. με έδρα τη Νέα Υόρκη από το 1959 έως το 1964, ο Hahn είχε μια πρακτική προσέγγιση στην πώληση αυτοκινήτων. Περιόδευσε στις ΗΠΑ με ένα λεωφορείο VW, χρησιμοποιώντας το χάρισμά του και τα εξαιρετικά αγγλικά του για να κάνει τους Αμερικανούς να πιστέψουν στον "δρόμο του Volkswagen", έγραψε η Andrea Hiott στο βιβλίο "Thinking Small: The Long, Strange Trip of the Volkswagen Beetle" (2012).

Μηχανογράφησε τα γραφεία της Volkswagen και τυποποίησε την εξυπηρέτηση για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με το fortune

Η επιτυχία στις ΗΠΑ οδήγησε τον Hahn το 1964 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, όπου ανέλαβε την ευθύνη των παγκόσμιων πωλήσεων. Την ίδια χρονιά, η Volkswagen εξαγόρασε την Auto Union από την Daimler-Benz. Εκείνη την εποχή, ο Hahn προώθησε μια στρατηγική δύο εμπορικών σημάτων: Το 1967, η DKW Auto Union έγινε η μάρκα Audi, με δική της γκάμα προϊόντων και ανεξάρτητη οργάνωση πωλήσεων.

Η πορεία της καριέρας του τον έφερε στην Continental AG το 1972, αρχικά ως διευθύνοντα σύμβουλο, πριν επιστρέψει στο Βόλφσμπουργκ το 1982 για να αναλάβει τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen AG. Με τις στρατηγικές του αποφάσεις και την επιχειρηματική του διορατικότητα και διαίσθηση, ο Hahn έθεσε την πορεία για την άνοδο της Volkswagen σε παγκόσμιο παίκτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ