Βέλγιο: Τρεις αρκούδες πέθαναν από το κρύο – Το αεροσκάφος που τις μετέφερε, εγκλωβίστηκε από το χιόνι στο αεροδρόμιο

Στο αεροπλάνο ήταν εννέα αρκούδες που πήγαιναν από το Περού στο Κατάρ

Τρεις αρκούδες πέθαναν από το κρύο μέσα σε αεροσκάφος, το οποίο εγκλωβίστηκε από το χιόνι και το κρύο, στο αεροδρόμιο της Λιέγης στο Βέλγιο.

Όπως ανέφερε η βελγική εφημερίδα, SudInfo, στο αεροσκάφος υπήρχαν εννέα συνολικά αρκούδες, οι οποίες μεταφέρονταν από το Περού στο Κατάρ.

Ωστόσο, λόγω καιρικών συνθηκών το αεροσκάφος καθηλώθηκε κατά τη μετεπιβίβαση στο αεροδρόμιο της Λιέγης, στο Grâce-Hollogne του Βελγίου.

«Θα κοιτάξουμε να ελέγξουμε για το ποιος είναι υπεύθυνος και ποιες κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν, προκειμένου να διαφανεί η αλήθεια» είπε στο ραδιόφωνο του Bel-RTL, η αρμόδια υπουργός για την ευημερία των ζώων, Celine Tellier.

Αυτό το είδος των αρκούδων, που είναι γνωστές και ως αρκούδες του μελιού ή «lippus» περιλαμβάνονται ως ευάλωτα είδη στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Συχνά το είδος αυτό συλλαμβάνεται προκειμένου να τις εκπαιδεύσουν για να χορεύουν. Το είδος αυτό της αργοκίνητης αρκούδας είναι εγγενές στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα και το Νεπάλ.

Καταναλώνει κυρίως τερμίτες και μυρμήγκια και σε αντίθεση με άλλα είδη αρκούδων, κουβαλούν συνήθως τα μικρά τους στην πλάτη τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ