Oscars 2023 - Fleur de Miraval : Αυτή είναι η ροζέ σαμπάνια του Μπραντ Πιτ που πρόσφεραν στα πάρτι - Πόσο κοστίζει

Η Fleur de Miraval, η ροζ σαμπάνια που παράγει ο διάσημος ηθοποιός, θα γεμίσει φέτος τα ποτήρια των καλεσμένων στην τελετή απονομής των βραβείων στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Η Fleur de Miraval του Μπραντ Πιτ θα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά η επίσημη εορταστική σαμπάνια που σέρβιραν στα 95α Όσκαρ, την Κυριακή, 12 Μαρτίου. Η ροζ σαμπάνια πήρε τη σκυτάλη από την Piper-Heidsieck που «ξεδίψασε» τους παρευρισκόμενους πέρυσι και ήταν ο πρώτος αφρώδης οίνος από διάσημο παραγωγό που κάλυψε τις ανάγκες της εκδήλωσης των βραβείων.



screenshot/fleurdemiraval

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Μπραντ Πιτ αγόρασε το Château Miraval με την Αντζελίνα Τζολί το 2008, ωστόσο η ηθοποιός πούλησε το μερίδιό της στο οινοποιείο Province αφού υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, το 2016.

Έκτοτε, ο Πιτ συνεργάζεται με την οικογένεια Perrin του Château de Beaucastel. Για τη δημιουργία της εν λόγω σαμπάνιας, προστέθηκε στην ομάδα και η οικογένεια Péters -παραγωγοί σαμπάνιας για έξι γενιές- προσφέροντας την πλούσια εμπειρία τους στην οινοποίηση.



Η ομάδα με τα τρία «Π» -Pitt, Perrins και Péters- πραγματοποίησαν πέντε χρόνια μυστικής έρευνας πριν κυκλοφορήσουν το εναρκτήριο vintage κρασί το 2020. Το Fleur de Miraval Exclusivement Rosé παρήχθη στη βορειοανατολική περιοχή της Καμπανίας σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία και την κλασική μέθοδο παραγωγής «saignée».

Ένα μείγμα από Chardonnay διαφορετικών ηλικιών αποτελεί το 75% του τελικού blend της Fleur de Miraval. Το υπόλοιπο 25% είναι από νεαρό Pinot Noir που δίνει στο κρασί το λεπτό, ροζ χρώμα του και χαρίζει νότες κόκκινης σταφίδας και βατόμουρου που με τη σειρά τους ενεργοποιούν τη λεπτή ορυκτότητα και την υφάλμυρη και ιωδιούχο έκφραση του Chardonnay. Το κρασί έχει παλαιώσει με τις οινολάσπες στο σκοτάδι για τρία χρόνια. Αυτή η έκδοση έχει παραχθεί με βάση τη σοδειά του 2016 και το σταθερό reserve blend που χρονολογείται από το 2007.

Διαβάστε ακόμη: Διαμάχη Jolie - Pitt: Η Angelina πούλησε τις μετοχές του διασημότερου ροζέ Miraval, σε Ρώσο ολιγάρχη



Τελικά έχουμε μια μοναδική σαμπάνια που κανείς δεν είχε τολμήσει ποτέ να φανταστεί: 75% Chardonnay από τα μεγάλα terroirs της Côte des Blancs και το εξαιρετικό Pinot Noir που καλλιεργείται στο terroir του Vertus, σε έναν αέναο κύκλο κρασιού που δεν κλείνει ποτέ.



Ορυκτότητα, δύναμη, αρωματική φινέτσα… τα σταφύλια αντλούν την ταυτότητά τους από αυτές τις αιωνόβιες ραφές κιμωλίας στο έδαφος. Η υφή και η αλατότητα είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του εδάφους, που σχηματίζεται από αρχαία θαλάσσια ιζήματα



screenshot/fleurdemiraval



Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι πως η σαμπάνια θα σερβιριστεί κατά την τελετή απονομής των βραβείων στο διάσημο Dolby Theatre του Χόλιγουντ αυτόν τον Μάρτιο, καθώς και στο Governors Ball (γνωστό και ως το επίσημο afterparty της απονομής) και σε άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα Όσκαρ στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμη: 1999: Ο Brad Pitt στην ταινία Alien - Σπανιότατες φωτογραφίες του Mark Seliger για το Rolling Stone - Vintage στ’άλήθεια



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ροζ σαμπάνια του Μπραντ Πιτ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Fleur de Miraval.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ