Love story of the day: H 19χρονη καλλονή & ο 50άρης πολυεκατομμυριούχος - Τα κοσμήματα της πωλούνται για 150εκατ. δολάρια (φωτό - βίντεο)

Μία τεράστια περιουσία...

Ο οίκος Christie's ανακοινώνει τη μεγαλύτερη συλλογή κοσμημάτων που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία και υπολογίζεται στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

 

 

Η ιδιοκτήτριά του, Heidi Horten, που πέθανε το 2022, δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα μουσεία στη Βιέννη. Αυτή η γυναίκα, της οποίας η ζωή άλλαξε με τον γάμο της το 1960, ήταν μια από τις πιο διακριτικές παρουσίες δισεκατομμυριούχων στον κόσμο. Όλα ξεκίνησαν στην άκρη μιας από τις πιο όμορφες λίμνες της Αυστρίας, της Wörthersee, στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

 

 

 

 

Η Heidi Jelinek, μια νεαρή 19χρονη Βιεννέζα, ήρθε για να περάσει λίγες μέρες διακοπές εκεί. Ένα βράδυ, συναντά έναν πολύ κομψό άντρα γύρω στα πενήντα. Το όνομά του είναι Helmut Horten και βρισκόταν επικεφαλής μιας τεράστιας αυτοκρατορίας. Εισήγαγε τα πρώτα σούπερ μάρκετ στη Γερμανία. 

 

 

 

 

 

 

Η Heidi Horten ήταν μια χήρα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Helmut Horten. Κληρονόμησε τον πλούτο της μετά το θάνατο του συζύγου της, ιδρυτή της ευρέως δημοφιλούς γερμανικής επιχείρησης πολυκαταστημάτων Horten AG. Η Heidi γεννήθηκε στην Αυστρία στις 13 Φεβρουαρίου 1941. Ήταν 19 ετών το έτος 1960 όταν γνώρισε τον σύζυγό της που ήταν 32 χρόνια μεγαλύτερός της σε ένα μπαρ ξενοδοχείου στο Velden am Wörthersee. Ο Horten ήταν ένας Γερμανός επιχειρηματίας που έχτισε την τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στη Γερμανία - το Horten AG από την αρχή.

heidi horten has been married twice



Ο Χέλμουτ ήταν γιος ενός δικαστή που μαθήτευσε σε πολυκαταστήματα στη Γερμανία προτού αναλάβει την επιχείρηση από τους Εβραίους ιδιοκτήτες το έτος 1933. Ήταν, όταν οι Ναζί ανέλαβαν την εξουσία καθώς οι ιδιοκτήτες κατέφυγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να σώσει τη ζωή τους. Έλαβε την απαραίτητη οικονομική βοήθεια από τον Wilhelm Reinhold της Commerz and Disconto Bank. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 23 Ιουλίου 1966 στο Ντίσελντορφ-Λοχάουζεν και μετακόμισε στο Croglio στο ελβετικό καντόνι Ticino στα τέλη του 1968.

Heidi Horten



Ο Χόρτεν παρουσίασε το πρώτο σούπερ μάρκετ της χώρας (της Γερμανίας) μετά από μια επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντιγράφοντας αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο ο όμιλός του επεκτάθηκε γρήγορα και είχε τζίρο 1 δισεκατομμύριο ευρώ μέχρι το τέλος του 1968. Στη συνέχεια, ο Χέλμουτ έβαλε την εταιρεία του στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης Exchange. Η Heidi κληρονόμησε αυτόν τον πλούτο μετά το θάνατο του συζύγου της και πήρε επίσης θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Helmut Horten Stiftung, ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που υποστηρίζει διάφορα ιδρύματα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, χρηματοδοτούσε ιατρική έρευνα και βοηθά άτομα που έχουν ανάγκη. Ήταν επίσης γνωστή για τις διάφορες φιλανθρωπικές της δραστηριότητες προκειμένου να βοηθήσει τους λιγότερο τυχερούς. Η Χόρτεν, ακόμη διακρινόταν για τον πληθωρικό τρόπο ζωής της.

Δείτε το γιοτ:





Διέθετε ένα BAC 1-11 ως ιδιωτικό τζετ, μια σειρά από ιδιωτικά γιοτ, μια βίλα στο Mülheim an der Ruhr, τα οποία κληρονόμησε μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1987. Ζούσε ανάμεσα σε σπίτια στο Croglio, Lyford Cay στο Μπαχάμες, από το Wörthersee στην Αυστρία και ένα ρετιρέ στη Βιέννη. Πούλησε το Wittelsbach Diamond 35,56 καρατίων που ήταν στο παρελθόν μέρος των κοσμημάτων του στέμματος της Βαυαρίας, για 24 εκατομμύρια δολάρια το 2008. Επίσης, παρήγγειλε και κατείχε ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο, μήκους 315 ποδιών, που ονομαζόταν Carinthia VII. Της άρεσε το κυνήγι και η συλλογή έργων τέχνης. Κατατασσόταν στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου από το Forbes.

Αν κρίνουμε από τη δημοπρασία που θα γίνει στους Christie's, o αποθανών σύζυγος της την είχε...στολίσει με διαμάντια!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ