Τα μαγιό που κολακεύουν κάθε σωματότυπο - Πώς να διαλέξεις το ιδανικό για το δικό σου σώμα! (φωτό)

Το καλοκαίρι πλησιάζει...

Κάθε καλοκαίρι το ίδιο ερώτημα βασανίζει εσένα και όλο το γυναικείο πληθυσμό, και αυτό φυσικά δεν μπορεί να είναι άλλο από το “Τι μαγιό να επιλέξω φέτος το καλοκαίρι".

Ευτυχώς οι επιλογές είναι πολλές. Μαγιό floral, σε παστέλ αλλά και έντονες αποχρώσεις, διαχρονικά λευκά και μαύρα, πουά για vintage lovers, ψηλόμεσα για pin-up girls, μονοκίνιτανκίνιbikinibrazil για τις πιο τολμηρές και πολλά πολλά ακόμα επέστρεψαν δυναμικά στις ηλεκτρονικές βιτρίνες, για να αναδείξουν κάθε γυναικείο σωματότυπο.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις τον κατάλληλο τύπο μαγιό, που ταιριάζει στο δικό σου σώμα. Έτσι, θα περάσεις λιγότερες ώρες μπροστά στον καθρέφτη σκεπτόμενη τι σου πάει και τι όχι, και φυσικά θα αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία!

Σώμα Αχλάδι

Ως μεσογειακές γυναίκες, η πλειοψηφία των Ελληνίδων έχουν σωματότυπο αχλαδιού. Έχουν, δηλαδή, καμπύλες στους γοφούς, ενώ από τη μέση και πάνω είναι πιο αδύνατες. Το bikini είναι μία ασφαλής επιλογή για το συγκεκριμένο τύπο σώματος. Καλό είναι να αποφύγεις τα brazil slip και να επιλέξεις top σε έντονες αποχρώσεις, καθώς το πάνω μέρος είναι το ατού σου και εκεί θέλεις να στρέψεις τα βλέμματα! Για το κάτω μέρος προτίμησε μονόχρωμα bottoms και απόφυγε μαγιό με αρκετά μεγάλα πλαϊνά. Ιδανικό είναι ένα bottom με κορδονάκια στο πλάι, γιατί μπορείς να το προσαρμόσεις καλύτερα στο ύψος που θεωρείς ότι κολακεύει περισσότερο τη σιλουέτα σου.

Αθλητικό σώμα

Εάν έχεις αθλητικό σώμα, δε χρειάζεται να φορέσεις απαραίτητα και αθλητικά μαγιό. Αφήνουμε το γυμναστήριο πίσω και φεύγουμε για παραλία! Ένα μονοκίνι ή ένα bikini top με κρόσσια και έντονα διακοσμητικά στοιχεία, θα τονίσει σίγουρα τη γυμνασμένη κοιλιά και τη μέση σου αναδεικνύοντας τις καμπύλες σου με τον καλύτερο τρόπο. Εάν σου αρέσει το pin up στιλ μπορείς να προτιμήσεις και ένα ψηλόμεσο σλιπ, που θα αναδείξει την επίπεδη κοιλιά σου. Φυσικά, αφού είσαι γυμνασμένη έχεις το ελεύθερο να φορέσεις και brazil slip.

Σώμα μήλο

Ο συγκεκριμένος σωματότυπος μαζεύει τα περιττά κιλά στην κοιλιά και τη μέση, οπότε αυτά ακριβώς τα σημεία πρέπει να τονίσεις λιγότερο. Ένα bikini ψηλόμεσο αλλά και ένα τανκίνι είναι κατάλληλα για να καλύψεις αυτά τα σημεία. Εάν είσαι λάτρης των ολόσωμων μαγιό, απόφυγε τα μονοκίνι και προτίμησε μονόχρωμα μαγιό που εμφανίζουν σχέδια στα πλαϊνά, γιατί με αυτά τα μοτίβα θα κρύψεις έξυπνα τα παχάκια γύρω από την κοιλιά σου. Εάν είσαι και μέλλουσα μανούλα το τανκίνι είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Σώμα κλεψύδρα

Συγχαρητήρια είσαι η τυχερή του καλοκαιριού! Η λεπτή μέση και οι αρμονικές καμπύλες σου τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του σώματός σου, σου δίνουν τη δυνατότητα να φορέσεις οποιοδήποτε τύπο μαγιό σου αρέσει!

Σώμα με καμπύλες

Εάν είσαι πληθωρική γυναίκα, το μόνο που θα πρέπει να αποφύγεις, για να μην τονίσεις ακόμη περισσότερο τις καμπύλες σου, είναι τα μονοκίνι, τα bottoms με κορδονάκια στα πλάγια και τα μικροσκοπικά μπικίνι. Προτίμησε ψηλόμεσα bottoms, slip, και top με ενίσχυση, που θα προσφέρουν καλύτερη στήριξη στο στήθος σου και φυσικά θα αναδείξουν, με τον καλύτερο τρόπο, τα δυνατά σου σημεία. 

Σώμα με μακρύ κορμό 

Στην περίπτωση που το σώμα σου ανήκει στο συγκεκριμένο σωματότυπο, απόφυγε σε κάθε περίπτωση μαγιό με κάθετες ρίγες, καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τονίσεις ακόμη περισσότερο το μακρύ κορμό σου. Εάν σου αρέσουν τα ολόσωμα μαγιό προτίμησε ένα μονοκίνι, γιατί τα κοψίματά του θα μειώσουν έξυπνα το μήκος του κορμού σου!

Σώμα με μικρό κορμό

Eάν ο κορμός σου είναι μικρός, συγκριτικά με το κάτω μέρος του σώματός σου, απόφυγε τα ψηλόμεσα bottom και προτίμησε μαγιό με κάθετες ρίγες που μακραίνουν τη σιλουέτα. Ένα μονόχρωμο slip με ένα φλοράλ ή πολύχρωμο top επίσης βοηθούν στο να φαίνεται μακρύτερο το πάνω μέρος του σώματός σου.

Σώμα με πλούσιο στήθος

Εάν ανήκεις στις γυναίκες με πλούσιο στήθος καλό είναι να αποφύγεις τα tops με κρόσσια, βολάν αλλά και τα strapless σουτιέν. Αντίθετα, μονόχρωμα σουτιέν με ενίσχυση και μεγάλες τιράντες θα αναδείξουν όσο πρέπει το πάνω μέρος του σώματός σου.

Σώμα με μικρό στήθος

Μαγιό με κρόσσια, βολάν, λαχούρια, έντονα σχέδια, strapless αλλά και σουτιέν με ενίσχυση είναι ιδανικά για το συγκεκριμένο σωματότυπο. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να κατεβάσεις το LEAF fashion app και μέσα από τη συλλογή "Beach Look" να βρεις υπέροχες ιδέες για να τελειοποιήσεις το look σου με μία τσάντα θαλάσσης, ένα υπέροχο καφτάνι, ένα καπέλογυαλιά ηλίου και φυσικά ένα ζευγάρι σαγιονάρες!  Τέλος, σε όποιον τύπο και αν ανήκει το σώμα σου, να θυμάσαι ότι πρέπει να αγαπάς τις ατέλειές σου, αυτές άλλωστε είναι που σε κάνουν ξεχωριστή.

Πηγή: skroutz.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ