Ποια είναι η «La Rotonde» που πυρπόλησαν οι διαδηλωτές στο Παρίσι: Η αγαπημένη brasserie του Μακρόν, από το 1911 (φωτό & βίντεο)

Ταραχές και βίαια επεισόδια επισκίασαν στη Γαλλία την 11η ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Εμανουέλ Μακρόν.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν στο Μονπαρνάς στο Παρίσι με δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά η τέντα του αγαπημένου εστιατορίου του Μακρόν, της μπρασερί «La Rotonde», όπου είχε οργανώσει ένα εορταστικό δείπνο μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017.

 

 

Το ίδιο εστιατόριο είχε πιάσει φωτιά και το 2020 στη διάρκεια των διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων».

 

 

Το εν λόγω εστιατόριο ήταν στις αρχές του περασμένου αιώνα αγαπημένος προορισμός διάσημων συγγραφέων, όπως ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και η Γερτρούδη Στάιν, και σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και λογοτεχνών.

 

 

Ο Μακρόν επισκέπτεται τακτικά το «La Rotonde», εκεί δείπνησε τον περασμένο Ιανουάριο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Αύγουστο του 2021, μεσούσης της πανδημίας της Covid-19, με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

 

 

Σύμφωνα με τις Aρχές, 570.000 άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία συμμετείχαν χθες στις διαδηλώσεις κατά της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

 

 

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο αριθμός των διαδηλωτών είναι μειωμένος σε σύγκριση με τους 740.000 την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα συνδικάτα εκτιμούν ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια Γάλλοι μετείχαν χθες στις πορείες.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ