Εκλογές 2023: Δημοσκόπηση Metron Analysis δίνει μπροστά τη ΝΔ με 7,7% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ - Το 51% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Μία νέα δημοσκόπηση αυτή της Metron Analysis λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Στο 7,7% σκαρφαλώνει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Metron Analysis, εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου και μετά τις αναγωγές, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 27,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,7%, το ΚΚΕ με 6,6%, το ΜέΡΑ25 με 4,5% και η Ελληνική Λύση με 3,2%.

Metron: Μπροστά με 6,3 μονάδες η νΔ στην πρόθεση ψήφου

Παράλληλα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Χαμηλή πτήση για το ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 8,9%, και έπονται το ΚΚΕ με 5,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,7%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, εκτός Βουλής με 2,6% τίθεται η Ελληνική Λύση.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται συντριπτικά με 71%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ και 2% του ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37%, υπερτερώντας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακολουθεί με 21%.

Metron Analysis: Υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων το 51%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, το 51% θέλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ενώ υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας δηλώνει το 47%.

Metron: Αξιολόγηση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σχετικά με την αξιολόγηση των κομμάτων, το 37% κρίνει θετικά την κυβέρνηση και το 20% θετικά την αξιωματική αντιπολίτευση. Παράλληλα, αρνητικά κρίνει τη ΝΔ το 56% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 72%.

Σε άλλα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, το 56% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η χώρα βαδίζει προς τη λάθος κατεύθυνση και το 38% προς τη σωστή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ