Σοκάρει η σούπερ σταρ, Τζέιν Φόντα: Μου ζήτησε να κοιμηθεί μαζί μου - «Ήθελε να δει πώς είναι οι οργασμοί μου»

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε η διάσημη ηθοποιός Τζέιν Φόντα, λέγοντας ότι σκηνοθέτης τής είχε ζητήσει να κοιμηθούν μαζί ώστε να δει πώς είναι οι οργασμοί της, για έναν ρόλο.

Η Φόντα δήλωσε ότι ο αείμνηστος Γάλλος σκηνοθέτης Ρενέ Κλεμάν ζήτησε να κοιμηθεί μαζί της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του θρίλερ «Joy House» του 1964, λέγοντας ότι «ήθελε να δει πώς είναι οι οργασμοί μου» πριν γυρίσει μια σεξουαλική σκηνή.

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ έκανε τον ισχυρισμό αυτό σε ένα επεισόδιο του chat show Watch What Happens Live, όταν ο παρουσιαστής Άντι Κοέν τής ζήτησε να αναφέρει «έναν άνδρα στο Χόλιγουντ που προσπάθησε να σας ρίξει μια φορά και τον απορρίψατε».

«Ήθελε να δει πώς είναι οι οργασμοί μου»

«Ήθελε να πάει στο κρεβάτι μαζί μου επειδή είπε ότι ο χαρακτήρας έπρεπε να έχει οργασμό στην ταινία και ήθελε να δει πώς είναι οι οργασμοί μου. Το είπε στα γαλλικά και εγώ έκανα ότι δεν καταλάβαινα», είπε η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ.

«Έχω ιστορίες για σένα, μικρέ, αλλά δεν έχουμε χρόνο», του είπε με χιούμορ.

Η Τζέιν Φόντα ήταν 27 ετών όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία μαζί με τους Αλέν Ντελόν και της Λόλα Μπράιτ. Ο Κλεμάν, ένας από τους πιο παραγωγικούς κινηματογραφιστές της Γαλλίας στις δεκαετίες του 1950 και 1960, ήταν 51 ετών όταν κυκλοφόρησε η ταινία. Πέθανε το 1996 σε ηλικία 82 ετών.

 

 

Στο στόχαστρο η γαλλική βιομηχανία κινηματογράφου

Τα σχόλια της Φόντα έρχονται σε μια περίοδο έντονου ελέγχου της γαλλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών, με ορισμένες γυναίκες να ισχυρίζονται ότι η βιομηχανία συνεχίζει να διαιωνίζει τον μισογυνισμό και τη σεξουαλική κακοποίηση, όταν το κίνημα #MeToo αναπτύχθηκε και σε άλλες χώρες, επισημαίνει ο Guardian.

 

 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η ηθοποιός του «Portrait de la jeune fille en feu» Αντέλ Ενέλ δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στην οποία ανακοίνωνε ότι εγκαταλείπει την κινηματογραφική βιομηχανία, καταγγέλλοντας τις Κάννες ότι είναι «έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν τους βιαστές αρχηγούς τους». Στην επιστολή της ανέφερε -μεταξύ άλλων- τον Πολάνσκι, ο οποίος καταδικάστηκε για βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού το 1977, και τον ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά από 13 γυναίκες.

 

 

Η Ενέλ κατηγόρησε στο παρελθόν τον Γάλλο σκηνοθέτη Κριστόφ Ρουζιά ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 12 ετών. Ο Ρουζιά, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, έχει τεθεί επισήμως υπό έρευνα για «σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ