Εκλογές 2023: Τα πρόοπτα και... περίεργα - Με άλογα στην κάλπη, τα σκυλιά, οι γαμπροί και η νύφη (φωτό)

Ολοκηρώνεται σε λίγη ώρα η εκλογική διαδικασία, στις 7.00μμ κλείνουν οι κάλπες

Με την εκλογική διαδικασία να είναι σε εξέλιξη, πολλοί πολίτες έως τώρα έχουν σπεύσει στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να ασκήσουν τα πολιτικά τους καθήκοντα. Με τις κάλπες να έχουν ανοίξει από τις 07:00 το πρωί και να κλείνουν στις 19:00, αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο κόσμος που θα πάει για ψήφο στις εκλογές του 2023.

Έως τώρα, διάφορες ειδήσεις από όλες τις άκρες της Ελλάδος έχουν προκαλέσει αίσθηση, καθώς ο κάθε πολίτης που κατοικεί στην Ελλάδα και ψηφίζει, εφευρίσκει διάφορους τρόπους προκειμένου να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του.

Διαβάστε ακόμα: Εκλογές 2023: Τα απρόοπτα και... περίεργα - Το ασανσέρ που κλείστηκε ψηφοφόρος, τα όργανα, οι 4ποδοι φίλοι μας & 5 συλλήψεις (φωτό & βίντεο)

Ναύπλιο: Στην κάλπη με γαϊδουράκια και άλογα

Ένας 50χρονος αγρότης από το Ναύπλιο, ανέβηκε στο άλογο, πήρε τα γαϊδούρια του και αποφάσισε να πάει έτσι προς τις σημερινές κάλπες. Αυτός ήταν ο τρόπος του 50χρονου αγρότη να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Πάτρα: Πήγε να ρίξει την ψήφο του πριν παντρευτεί

Ο ψηφοφόρος – γαμπρός ο οποίος φορούσε ροζ σακάκι, πριν πάει στην εκκλησία για να παντρευτεί, σταμάτησε στο εκλογικό κέντρο και έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη συνοδευόμενος από φίλους του, που οδηγούσαν μηχανές μότο κρος, όπως και ο ίδιος.

Γαμπρός από την Πάτρα ψήφισε και μετά πήρε τη μηχανή και πήγε στην εκκλησία να παντρευτεί

Κυψέλη: Το σκυλάκι που έριξε την ψήφο στην κάλπη

Ένας άνδρας στην Κυψέλη αποφάσισε να ψηφίσει μαζί με παρέα σήμερα και, καθώς όλοι ξέρουν πως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος, πήρε μαζί του το σκυλάκι του. Μάλιστα, το εμπιστεύεται τόσο πολύ, που άφησε το τετράποδο φιλαράκι του να ρίξει την ψήφο στην κάλπη.

Λάρισα: Συνδυασμός εκλογών με κλαρίνα

Γνωστοί Λαρισαίοι οργανοπαίχτες συνόδευαν τους ψηφοφόρους των εκλογικών κέντρων της Λάρισας με τους ήχους του κλαρίνου. Όσοι προσέρχονταν σε αυτά, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, είχαν τη χαρά να ρίξουν και έναν χορό, εάν το επιθυμούσαν.

Υπό τους ήχους του κλαρίνου ψηφίζουν οι Λαρισαίοι

Κρήτη: Σκύλος σε περιοδεία εκλογικών κέντρων

Ένα σκυλάκι στην Κρήτη φαίνεται πως ψάχνει το καλύτερο εκλογικό κέντρο για να ρίξει την ψήφο του, καθώς μέχρι πρότινος, είχε επισκεφθεί πολλά κέντρα, κόβοντας βόλτες από το ένα εκλογικό τμήμα στο άλλο.

Ο σκύλος – πρωταγωνιστής των εκλογών στην Κρήτη

Σέρρες: Από το γλέντι του γάμου, στο εκλογικό κέντρο για ψήφο

Με το νυφικό και με το γαμπριάτικο κουστούμι, μια νύφη και ο γαμπρός που παντρεύτηκαν το Σάββατο (20/5) έβγαλαν φωτογραφία στην αυλή του εκλογικού κέντρου αγκαλιασμένοι, αφού πήγαν κατευθείαν από το γλέντι του γάμου τους στο σημείο για να ρίξουν την ψήφο τους.

Η γιαγιά που ελπίζει να ψηφίζει για τελευταία φορά

«Πρωί – πρωί να τελειώνουμε. Πηγαίνω πρώτα να ψηφίσω και μετά εκκλησία. Αυτό κάνω κάθε φορά που γίνονται εκλογές. Αυτή ελπίζω να είναι η τελευταία», είπε μια γιαγιά από τις Σέρρες, αφηνοντάς άφωνο τον ρεπόρτερ που τη ρώτησε για την εμπειρία της με τη φετινή εκλογική διαδικασία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ