Μονακό: Μέσα στο γκαράζ του πρίγκιπα Ρενιέ: Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των Grand-Prix & η πολύχρωμη Rolls - Royce (φωτό)

Μοναδική συλλογή αυτοκινήτων

Στη Route de la Piscine του Μονακό, η μοναδική συλλογή αυτοκινήτων του πρίγκιπα Ρενιέ ξεδιπλώνει το λαμπερό παρελθόν της βιομηχανίας της αυτοκίνησης και αφήνει άφωνους όσους έχουν την δυνατότητα να τα θαυμάσουν από κοντά.

Από την πολυτελή Bugatti Type 35 που οδήγησε ο Βρετανός Ουίλιαμ Γκρόβερ -Ουίλιαμς στο Grand-Prix του Μονακό το 1929 κερδίζοντας την πρώτη διοργάνωση του αγώνα μέχρι αγαπημένο Renault Floride 1959 της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Γκρέις Κέλυ και το επιβλητικό Lexus Hybride με ειδική επίστρωση Landaulet που χρησιμοποιήθηκε στον γάμο του σημερινού Πρίγκιπα Αλβέρτου με την Πριγκίπισσα Σαρλίν το 2011, τα αυτοκίνητα της συλλογής «διηγούνται» ιστορίες λάμψης και χλιδής των περασμένων δεκαετιών.

Το 1993 ο πρίγκιπας Ρενιέ αποφάσισε να αποκαλύψει τους θησαυρούς του στο κοινό
Λάτρης των αυτοκινήτων ο Πρίγκιπας Ρενιέ ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 να δημιουργεί τη δική του συλλογή από vintage αυτοκίνητα. Όσο περνούσαν τα χρόνια η συλλογή μεγάλωνε μέχρι που το γκαράζ του Prince's Palace ήταν πια πολύ μικρό για να χωρέσει τα πολύτιμα αποκτήματα.

Φωτογραφία: iefimerida.gr
iefimerida

Έτσι, το 1993 ο πρίγκιπας Ρενιέ αποφάσισε να αποκαλύψει τους θησαυρούς του στο κοινό, εκθέτοντας τα αυτοκίνητα αρχικά στις λεγόμενες «βεράντες του Φοντβιέγ». Αργότερα η συλλογή μετακόμισε σε έναν νέο μοντέρνο χώρο 3500 τ.μ. δίπλα στο Ναυτικό Στάδιο Ρενιέ, όπου βρίσκεται σήμερα.

Φωτογραφία: iefimerida.gr

Rolls Roys, Lotus, Ferrari, Maserati και το μονοθέσιο του Charles Leclerc
Μοναδικά μοντέλα Rolls-Royce, Lotus, Ferrari, Maserati καθώς και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σύμβολα των Grand-Prix του Μονακό, όπως το μονοθέσιο της Ferrari της F1 του Charles Leclerc συγκαταλέγονται στην έκθεση η οποία αποτελεί ένα μεγάλο δείγμα των μοντέλων που σημάδεψαν την εποχή τους και έχουν την υπογραφή των διασημότερων Ευρωπαίων και Αμερικανών κατασκευαστών.

Μοναδικό μοντέλο Rolls Roys

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος συνέχισε να φροντίζει και να επεκτείνει την ιδιωτική συλλογή που ξεκίνησε ο πατέρας του Πρίγκιπας Ρενιέ. Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό όλο τον χρόνο με τους τουρίστες να περιεργάζονται εντυπωσιασμένοι τα σπάνια εκθέματα.

Η εντυπωσιακή συλλογή από τα αυτοκίνητα που είχε ο πρίγκιπας Ρενιέ

Φωτογραφία: iefimerida.gr

Και Porsche supercar

Εντυπωσιακές αντίκες στο... γκαράζ του πρίγκιπα Ρενιέ

Φωτογραφία: iefimerida.gr

Φωτογραφία: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ