Τραγωδία στην Αυστραλία: 10 νεκροί και 25 τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα - Επέστρεφαν από γαμήλιο γλέντι (φωτό & βίντεο)

Το λεωφορείο που τους μετέφερε μετά το πάρτι εξετράπη της πορεία του, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στην Αυστραλία, όταν λεωφορείο, που επέστρεφε από γαμήλια δεξίωση, εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε και έπεσε από ράμπα ανισόπεδου κόμβου περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα.

H αστυνομία ανακοίνωσε ότι απήγγειλε στον 59χρονο οδηγό του λεωφορείου κατηγορίες, χωρίς να δώσει μέχρι στιγμής λεπτομέρειες.

Λίγες ώρες πριν το τραγικό δυστύχημα οι επιβάτες του λεωφορείου ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τη γαμήλια δεξίωση των νεονύμφων, Μαντλίν Έντσελ και Μίτσελ Γκάφνεϊ, σε οινοποιείο της πλούσιας σε αμπελώνες περιοχής Χάντερ, στη Νέα Νότια Ουαλία, κοντά στην πόλη Γκρέτα, κάπου 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Σίδνεϊ.

Καλεσμένοι ποζάρουν στο φακό μαζί με τους νεόνυμφους - Λίγες ώρες αργότερα κάποιοι εξ' αυτών θα έχαναν τις ζωές τους στο τραγικό τροχαίο με το λεωφορείο

Καλεσμένοι ποζάρουν στο φακό μαζί με τους νεόνυμφους, λίγες ώρες αργότερα κάποιοι εξ' αυτών θα έχαναν τις ζωές τους στο τραγικό τροχαίο με το λεωφορείο / Φωτογραφίες: Instagram

Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν οι νεόνυμφοι. Σύμφωνα με την αστυνομία το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 23:30 τοπική ώρα εν μέσω ομίχλης στην περιοχή, που περιόριζε την ορατότητα. Το λεωφορείο ανετράπη την ώρα που έστριβε σε κυκλικό κόμβο κοντά σε αυτοκινητόδρομο.

Οι επιβάτες μετέβαιναν στην κοντινή πόλη Σίνγκλετον «πιθανώς για να διανυκτερεύσουν». Δύο εκ των επιζώντων μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τουλάχιστον ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κάποιοι εκ των τραυματιών μεταφέρθηκαν στο Σίδυνεϊ.

Σοκ στην Αυστραλία για την τραγωδία

Ένας από τους καλεσμένους στη γαμήλια δεξίωση είπε ότι η μέρα ήταν «παραμυθένια» μέχρι που έφθασαν τα τραγικά νέα. «Όλοι μας πανικοβληθήκαμε», είπε στο αυστραλιανό δίκτυο 7 News.

Eίναι «τόσο σκληρό, τόσο λυπηρό και τόσο άδικο» να τελειώνει μια «χαρούμενη μέρα σε ένα όμορφο μέρος όπως αυτό με τόσο τρομερές απώλειες ζωής», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζε. «Οι άνθρωποι νοικιάζουν λεωφορεία για γάμους για να είναι ασφαλείς στην οδήγηση οι καλεσμένοι τους κι αυτό καθιστά ακόμη πιο τραγική αυτό το δυστύχημα», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα.

«Ραγίζει καρδιές» η απώλεια τόσων ανθρώπων, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρις Μινς. «Το γεγονός ότι αυτό το φρικτό δυστύχημα συνέβη μια μέρα που θα έπρεπε να ήταν γεμάτη αγάπη και ευτυχία, απλώς προσθέτει στη θλίψη μας. Είναι πράγματι σκληρό να τελειώνει μια μέρα χαράς με τόσο καταστροφική απώλεια. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες», πρόσθεσε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση των θυμάτων του δυστυχήματος με το λεωφορείο προκειμένου να ενημερωθούν οι συγγενείς τους. «Συγγενείς και φίλοι ατόμου, που ίσως επέβαινε στο λεωφορείο, καλούνται να επικοινωνήσουν με το αστυνομικό τμήμα του Τσέσνοκ», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Πρόκειται για ένα από τα πιο θανατηφόρα τροχαία στην Αυστραλία τις τελευταίες δεκαετίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ