Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει: Παγωτό σάντουιτς βανίλια-κεράσι - Αγαπημένη παιδική λιχουδιά!

 Τα φρέσκα κεράσια σίγουρα δίνουν γεύση και χρώμα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε και ότι φρούτο είναι της εποχής ή σας αρέσει περισσότερο.

Υλικά

  • 16 μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 400 ml κρέμα γάλακτος Arla, καλά παγωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμόριο
  • 300 ml φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το κρεμόριο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα σε υφή γιαουρτιού (όχι σαντιγί).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με το σύρμα το γιαούρτι, την ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα. Προσθέτω σε 3 δόσεις την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύω απαλά. Προσθέτω τα κεράσια και ανακατεύω για να σκορπίσουν στο μείγμα.
  3. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί (που να χωράει στην κατάψυξη) βάζω στη βάση του αντικολλητικό χαρτί. Στρώνω τα μισά μπισκότα και αδειάζω την κρέμα. Ισιώνω πολύ καλά και καλύπτω με τα υπόλοιπα μπισκότα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  4. Βγάζω από την κατάψυξη και κόβω τα σάντουιτς σε μερίδες. Τα διατηρώ στην κατάψυξη.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ