Ορκίστηκε Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Προεδρικό με τη Μαρέβα και τα παιδιά - Στο Μαξίμου παρέλαβε καθήκοντα από τον Ι.Σαρμά (φωτό & βίντεο)

Για δεύτερη φορά ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι πέρασε για δεύτερη φορά σήμερα, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες του, την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ορκιστεί για δεύτερη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μαρέβας. Μαζί τους ήταν τα τρία παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στην αίθουσα της ορκωμοσίας παρούσες ήταν οι αδερφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα  και Κατερίνα, αλλά και η θεία του  Αρτεμισία Λυμπεράκη, αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Παρούσα ήταν και η ιδιαίτερα γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου. 

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ανέλαβε καθήκοντα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρέλαβε από τον Ιωάννη Σαρμά

Μετά την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σαρμά

Μητσοτάκης: Η διακυβέρνηση της χώρας είναι μία υπόθεση που δεν σταματάει ποτέ. Σας ευχαριστώ. Πλέον ως εκλεγμένος πρωθυπουργός μπορώ να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Σαρμάς: Σας εύχομαι καλή επιτυχία

 

 

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της σύνθεσης της  νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ανακοίνωσή της θα γίνει  στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ορκωμοσία των μελών της νέα κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ