Άλαν Άρκιν: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός - Είχε τιμηθεί με Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου (φωτό - βίντεο)

Καλό ταξίδι ...

Ο Άλαν Άρκιν, ένας πολυτάλαντος Αμερικανός ηθοποιός που έγινε γνωστός τόσο σε κωμικούς όσο και σε δραματικούς ρόλους που ενσάρκωσε και κέρδισε βραβείο Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του στην ταινία “Little Miss Sunshine” του 2006, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, ανέφερε σήμερα το Variety, επικαλούμενο ανακοίνωση της οικογένειάς του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moobys.es (@moobys.es)

 

Γεννημένος το 1934 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο Άλάν Aρκιν έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, το 1957, ως τραγουδιστής, στην ταινία «Calypso Heat Wave» . Κατά την διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του έπαιξε σε δεκάδες ακόμη ταινίες μεταξύ των οποίων οι « Έρχονται οι Ρώσοι», « Περίμενε Μέχρι Να Νυχτώσει», «Ο Πόνος της Σιωπής »,« Κατς 22», « Οι Συμπέθερο», «Ο Ψαλιδοχέρης», « Οικόπεδα με Θέα Γκάττακα», «Μάρλεϊ, ενας Μεγάλος Μπελάς» κ.ά.

kominsky-method

Παράλληλα εργάστηκε και στην τηλεόραση υποδυόμενος χαρακτηριστικούς ρόλους σε δημοφιλείς σειρές όπως οι «Escape from Sobibor», The Pentagon Papers» κ.α.ενώ κατά την διετία 2018 – 2019 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του Netflix «Μέθοδος Κομίνσκι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ