Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα! 1.000 ευρώ σε λουόμενους γιατί έπαιζαν... ρακέτες - Τέλος το... εθνικό σπορ των Ελλήνων

 Γερό πρόστιμο στους παραβάτες

Τέλος οι ... ρακέτες στις παραλίες. 

Από εδώ και πέρα θα μπαίνει «φρένο» μπαίνει σε όσους παίζουν ρακέτες σε γνωστές παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπως το Καβούρι. Πλέον επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Τόσο στο Καβούρι, στον Άγιο Νικόλαο αλλά και τον όρμο Ματσελιώτη έχουν τοποθετηθεί σχετικές πινακίδες που αναγράφεται η απαγόρευση για τις ρακέτες, όπως και το «τσουχτερό» πρόστιμο.

Ο αντιδήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Αντώνης Κουσαθανάς εξήγησε πως οι συγκεκριμένες παραλίες βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα ο ήχος της ρακέτας από το πρωί έως το βράδυ να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικός για τους κατοίκους της περιοχής.

«Αυτός ο κανονισμός ισχύει από το 2010, εμείς τον επαναφέραμε το 2019 και το 2021. Όταν ξεκίνησε το 2010 το πρόστιμο ήταν 10.000 ευρώ, εμείς το πήγαμε στα 1.000 ευρώ λόγω της εποχής. Όλο αυτό γίνεται γιατί είναι οικιστική περιοχή», είπε αρχικά ο αντιδήμαρχος.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε κόψει ήδη δεκαπέντε πρόστιμα φέτος, το 1/3 αυτών έχει πληρωθεί και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε διαδικασία έφεσης.

Το πρόστιμο κόβεται από την δημοτική αστυνομία. Αυτό ισχύει μόνο για δύο παραλίες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ