Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Το απίστευτο ποσό που κληρονόμησαν μετά τον θάνατο της Ελισάβετ - Τι θα τα κάνουν; (φωτό)

Ο ίδιος, η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους είναι τα πιο πολύτιμα μέλη της οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, Βασίλισσας Ελισάβετ, έλαβε ιδιωτικό εισόδημα από το δουκάτο της Κορνουάλης ύψους σχεδόν 6 εκατομμυρίων λιρών, αλλά επικρίθηκε επειδή δεν δημοσίευσε ετήσια έκθεση κατά το πρώτο έτος της θητείας του ως διάδοχος του θρόνου.

Ο royal κληρονόμησε την κτηματική περιουσία του Δουκάτου μετά τον θάνατο της γιαγιάς του, της αείμνηστης βασίλισσας, και την ενθρόνιση του πατέρα του, του βασιλιά, και τώρα δικαιούται κάθε χρόνο τα πλεονάζοντα κέρδη της.

 

 

 

 

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Kέρδισε βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας - Δείτε το εκπληκτικό πορτραίτο που τράβηξε την βασίλισσα Καμίλα

Ο Γουίλιαμ κλήθηκε να αναφέρει πλήρως τα έσοδα και τις δαπάνες του και τα έσοδά του από το Δουκάτο να δίνονται στις τοπικές κοινότητες της χώρας.

Το Δουκάτο πραγματοποίησε κέρδη ρεκόρ ύψους 24,048 εκατομμυρίων λιρών το 2022-23 - αυξημένα κατά 1,02 εκατομμύρια λίρες από 23,024 εκατομμύρια λίρες το προηγούμενο έτος, δηλαδή ένα άλμα περίπου 4,5%, όπως προκύπτει από τους λογαριασμούς του κτήματος.

 

 

 

Συνήθως ο Γουίλιαμ θα δικαιούταν το σύνολο των 24 εκατομμυρίων λιρών ως ιδιωτικό εισόδημα, αλλά τα οικονομικά του έχουν περιπλεχθεί αφού έγινε διάδοχος του θρόνου στα μισά του οικονομικού έτους.

Ο βασιλιάς, ως πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, είχε δικαίωμα σε 11,275 εκατομμύρια λίρες από το πλεόνασμα πριν από την ενθρόνισή του, ενώ ο γιος του, ο οποίος πέρασε περίπου έξι μήνες του προηγούμενου οικονομικού έτους ως δούκας της Κορνουάλης και πρίγκιπας της Ουαλίας, σε 12,773 εκατομμύρια λίρες, δήλωσε το παλάτι του Κένσινγκτον, αναφέρει η independent

 

Το Δουκάτο κράτησε 6,873 εκατ. λίρες, αφήνοντας στον σύζυγο της Κέιτ , εισόδημα 5,9 εκατ. λίρες.

Τα ετήσια στοιχεία δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, την ίδια εβδομάδα που ο Γουίλιαμ εγκαινίασε το Homewards, την πενταετή προσπάθειά του για την εξάλειψη των αστέγων σε έξι περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ