ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο πρότεινε η Σβίγκου - Φάμελλος για πρόεδρος της ΚΟ

Την ίδια ώρα, ο Διονύσης Καλαματιανός προτάθηκε για Γραμματέας της Κ.Ο.

Eκλογή από τη βάση εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:00 το μεσημέρι.

Στην ίδια πρόταση, η γραμματέας του κόμματος ορίζει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου και το διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, ώστε να ακολουθήσει η εκλογή του νέου προέδρου.

Από την άλλη, η «Ομπρέλα» επιμένει για εκλογή ηγεσίας στα τέλη Ιουλίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σωκράτης Φάμελλος προτάθηκε για πρόεδρος της ΚΟ

Νωρίτερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες η προεδρική «Κίνηση μελών» προτείνει για επικεφαλής της ΚΟ τον Σωκράτη Φάμελλο

Πρόκειται για μια πρόταση που βρίσκει σύμφωνα και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρότεινε να παραμείνει πρόεδρος της ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας και πάνω από ένα πρόσωπο στην ηγεσία της ΚΟ, με καλή γνώση των οικονομικών.

Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε να είναι τέσσερις αναπληρωτές πρόεδροι, οι Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ποιος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος

Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Κατοικεί στο Δήμο Θέρμης. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό.

Είναι αδερφός του τραγουδοποιού Μανώλη Φάμελλου.

Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης και της Γραμματείας.

Εξελέγη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.Στις 4 Οκτωβρίου του 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Φωτεινή Βάκη και τον Χρήστο Μαντά.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Ως αναπληρωτής υπουργός είχε στο χαρτοφυλάκιό του θέματα που σχετίζονται με τα Διεθνή και Ελληνικά Περιβαλλοντικά ζητήματα, τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα, τα ύδατα, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τις Προστατευόμενες Περιοχές και το ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ