Βασιλιάς Κάρολος: Εγκαινιάζει την πρώτη εβδομάδα Horyrood στη Σκωτία - Τι έκανε & ποιους συνάντησε (φωτό - βίντεο)

Συνεχίζει την παράδοση ...

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' θα περάσει τις επόμενες μέρες στη Σκωτία και σύντομα θα είναι μαζί του και μέλη της οικογένειάς του.

Ο Βασιλιάς Κάρολος συνεχίζει την παράδοση των Βρετανών ηγεμών να αφιερώνουν μια καλοκαιρινή εβδομάδα κάθε χρόνο στα καθήκοντά τους στη Σκωτία. Για την πρώτη του καλοκαιρινή διαμονή στη Σκωτία από την αρχή της βασιλείας του, ο Κάρολος πήγε πρώτα στο Kinneil House, την έδρα των Δούκων του Χάμιλτον.

 

 

 

Πρώτη επίσκεψη Holyrood Week στο Kinneil House

Κάθε χρόνο, στις αρχές του καλοκαιριού, ο βασιλιάς αφιερώνει μια εβδομάδα στη Σκωτία. Αυτή η εβδομάδα, που ονομάζεται Holyrood Week, ξεκινά στις 3 Ιουλίου 2023 για πρώτη φορά από την έναρξη της βασιλείας του Καρόλου Γ'. Όπως συνέβαινε για τη μητέρα του για 70 χρόνια, ο Κάρολος καλωσορίζεται στη Σκωτία σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Θα μείνει επίσης στο παλάτι του Χόλιρουντ, το σκωτσέζικο αντίστοιχο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, την επίσημη κατοικία του βασιλιά.

 

 

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' έφτασε στο παλάτι του Χόλιρουντ με τη βασίλισσα Καμίλα. Η αδερφή του, πριγκίπισσα Άννα, βρίσκεται ήδη στη Σκωτία και εκμεταλλεύτηκε την παρουσία της στο Παλάτι του Χόλιρουντ για να προεδρεύσει σε μια τελετή απονομής.

 

 

 

 

Την πρώτη μέρα της παραμονής του στη Σκωτία, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' επισκέφτηκε το Kinneil House, την έπαυλη που ήταν η ιστορική έδρα των Δούκων του Χάμιλτον. Οι Δούκες του Χάμιλτον συγκαταλέγονται στους Σκωτσέζους ευγενείς με τα πιο ενδιαφέροντα προνόμια. Ο Alexander Douglas-Hamilton, 16ος δούκας  του Hamilton, είναι ο κληρονομικός φύλακας του Holyrood Palace και θα είναι υπεύθυνος την Τετάρτη για την επίδοση του Στέμματος της Σκωτίας στον Βασιλιά Κάρολο Γ' κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης του στον καθεδρικό ναό St Giles.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Αποκαλύπτει τη σφραγίδα Astra Carta σε δεξίωση για τη διαστημική αειφορία στο παλάτι του Μπάκιγχαμ - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτό)

Υποδοχή του Βασιλιά Καρόλου Γ' από τη νεαρή Βασίλισσα του Bo'ness

Κατά την άφιξή του στο Kinneil House, ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχτηκε τη βασίλισσα του Bo'ness. Το Bo'ness είναι μια μικρή πόλη περίπου 15.000 κατοίκων, η οποία είναι στην πραγματικότητα η προφορά του πλήρους ονόματος Borrowstounness. Κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου λαϊκού φεστιβάλ, οι πολίτες εκλέγουν τη βασίλισσα του Bo'ness. Φέτος, η νεαρή βασίλισσα είναι η Lexi Scotland. Φορούσε βασιλικό χιτώνα και στέμμα για να υποδεχτεί τον κυρίαρχο.

Διαβάστε ακόμη: Κάρολος - Καμίλα: Υποστηρίζουν την φιλανθρωπική οργάνωση του αδερφού της βασίλισσας, Elephant Family - Τι ακριβώς έκαναν; (φωτό)

Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε επίσης το James Watt Cottage, το σπίτι του διάσημου Σκωτσέζου μηχανικού που βοήθησε την εκβιομηχάνιση να ανθίσει με τη βελτίωσή του στην ατμομηχανή. Η μονάδα μέτρησης (βατ) ονομάστηκε στη μνήμη του. Ο βασιλιάς Κάρολος φύτεψε επίσης ένα δέντρο για να τιμήσει την εκατονταετηρίδα από τη μετατροπή του κτήματος σε δημόσιο πάρκο και συνάντησε εκπροσώπους τοπικών ενώσεων.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ