Τρόμος σε τρενάκι λούκα παρκ στις ΗΠΑ: Κόλλησε και οι επιβάτες κρέμονταν ανάποδα για ώρες - Δείτε το βίντεο

Πάνω από τρεις ώρες έμειναν ανάποδα σε ύψος 30 μέτρων μέσα στο τρενάκι οι επιβάτες

Οι επισκέπτες ενός φεστιβάλ στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ έζησαν μια περιπέτεια μεγαλύτερη από ό,τι περίμεναν πριν λίγες ημέρες όταν ένα τρενάκι λούνα παρκ κόλλησε αφήνοντάς τους να κρέμονται ανάποδα για ώρες.

Οκτώ επιβάτες έμειναν στον... αέρα όταν μια μηχανική βλάβη σταμάτησε το τρενάκι στο φεστιβάλ Forest County Festival στο Γουισκόνσιν, δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής λίγες ώρες αργότερα.  «Υπήρξε μια μηχανική βλάβη με το τρενάκι που κόλλησε στην όρθια θέση. Το πάρκο επιθεωρήθηκε πρόσφατα από την πολιτεία εδώ στο χώρο», δήλωσε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν διασώστη να σκαρφαλώνει στο πλάι του Fireball, ενώ οι επιβάτες περιμένουν ανάποδα.  Ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας έτυχε να βρίσκεται στη σκηνή και συμβούλευσε την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης σχετικά με τις πιθανές επιλογές διάσωσης. Λόγω του μεγάλου ύψους του συγκεκριμένου παιχνιδιού, κλήθηκαν να βοηθήσουν με ειδικό εξοπλισμό ομάδες διάσωσης. 

Οι επιβάτες περίμεναν να έρθει ένα φορτηγό με σκάλα και πλατφόρμα 30 μέτρων από απόσταση 45 λεπτών, ανέφερε το δελτίο.  

Ο πρώτος επιβάτης επέστρεψε σε στέρεο έδαφος στις 3:20 μ.μ., περίπου δύο ώρες μετά την αποστολή των συνεργείων έκτακτης ανάγκης, ανέφερε το δελτίο ειδήσεων, ενώ ο τελευταίος επιβάτης έφτασε στο έδαφος στις 5:01 μ.μ. - περισσότερες από τρεις ώρες μετά την ακινητοποίηση της βόλτας.

Εννέα ασθενείς έλαβαν ιατρική περίθαλψη από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ένα άτομο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Aspirus Rhinelander, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δέκα πυροσβεστικά οχήματα, εννέα ασθενοφόρα και 50 άτομα από τρεις κομητείες βοήθησαν στη διάσωση των επιβατών.

Η δοκιμασία ήρθε δύο ημέρες αφότου ένας πατέρας εντόπισε μια ρωγμή σε έναν ατσάλινο πυλώνα στήριξης στην κορυφή ενός τρενάκι του λούνα παρκ Carowinds στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Το συγκεκριμένο τρενάκι έκλεισε για επιθεώρηση και επισκευή. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ