Procredit Bank στα Τρίκαλα: Η ενημερωτική συνάντηση με επιχειρηματίες στο Επιμελητήριο - Οι επισκέψεις σε εργοστάσια & εταιρίες

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν 

Petar Slavov: Παρουσιάζουμε στα Τρίκαλα ένα νέο μοντέλο αναπτυξιακής τράπεζας

Βασίλης Γιαγιάκος: Αξιολογούμε νέες πληροφορίες για την επιχειρηματικότητα των Τρικάλων 

Χρήστος Μπλουγούρας: Το νέο εμπορικό πρόσωπο της αγοράς των Τρικάλων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή γνωριμίας της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας Procredit Bank με τον επιχειρηματικό κόσμο των Τρικάλων.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στο Επιμελητήριο Τρικάλων οι επιχειρηματικοί σύμβουλοι της Τράπεζας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία ενδελεχή παρουσίαση της Procredit Bank.

Οι παρόντες ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μίλησαν εν συντομία για τις εταιρείες και τους στόχους τους, ενώ τέθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήσεις σε ζητήματα που απασχολούν το επιχειρείν διαφόρων κλάδων της περιοχής των Τρικάλων.

Την εκδήλωση που παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης προλόγισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Τρικάλων κύριος Βασίλης Γιαγιάκος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Τρικάλων κύριος Χρήστος Μπλουγούρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κύριος Βασίλης Γιαγιάκος προλογίζοντας την εκδήλωση της ProCredit Bank, τόνισε:
“Ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον αλλά παραμένει σε εγρήγορση παρακολουθώντας με ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις δυνατότητες για χρηματοδότηση νέων επενδύσεων . Το Επιμελητήριο αφουγκράζεται τις απαιτήσεις της εποχής και απαντά θετικά σε προτάσεις οπως της Procredit Bank για μιά γνωριμία με τον επιχειρηματικό μας κόσμο , αξιολογώντας νέες πληροφορίες και νέα δεδομένα .»

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κύριος Χρήστος Μπλουγούρας καλωσόρισε την ομάδα της Procredit Bank και μίλησε για το καινοτόμο όραμα των μελών του συλλόγου του : «παράλληλα με την αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας σε ολη την περιοχή, τα εν εξελίξει μεγάλα έργα θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης μας ενώ το σύγχρονο δικό μας όραμα ως Συλλόγου θα έχει ως συνέπεια, το κέντρο της ,να αποκτήσει ένα νέο εμπορικό πρόσωπο ώστε να προσαρμοστεί στις τάσεις τόσο της παγκόσμιας αγοράς όσο και των καταναλωτών των Τρικάλων» 

O Πρόεδρος της Τράπεζας Procredit Bank κύριος Petar Slavov αφού ευχαρίστησε τους δύο Προέδρους, τόνισε :
«Χαίρομαι που η smart bank Procredit Bank έρχεται στην πόλη σας  σε μιά τόσο δυναμική στιγμή γιά το επιχειρείν των Τρικάλων αλλά και σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εποχή για το επενδυτικό μέλλον στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα. Η Procredit Bank πιστή στο όραμα της γιά περισσότερες θέσεις εργασίας, θα συνεισφέρει στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής με έξυπνα, επωφελή γιά υγιή ανάπτυξη και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ο κ. Petar Slavov είχε επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις ,συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή και τα στελέχη της Procredit Bank με τους επικεφαλής και τους οικονομικούς διευθυντές των σπουδαιότερων επιχειρήσεων των Τρικάλων, ολοκληρώνοντας την αποστολή με επισκέψεις στα εργοστάσια και τις έδρες εταιρειών στην ευρύτερη περιφέρεια.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PROCREDIT BANK 
  
Η Procredit Bank προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, με απόλυτα διαφανείς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και προμήθειες. Παράλληλα με τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, θέλει να είναι η «οικογενειακή τράπεζα» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται χρηματοδότηση. Μέχρι σήμερα τα πράσινα δάνεια αποτελούν το 70 % του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα

Η ProCredit Bank είναι 100% ιδιοκτησία της εταιρείας ProCredit Holding AG & Co. KGaA η οποία εδρεύει στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Αυτή είναι η μητρική εταιρία του αναπτυξιακού ομίλου ProCredit και αποτελείται από εμπορικές τράπεζες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). https://www.procreditbank.gr/el/metoxoi/page/51

Πάγια θέση της τράπεζας είναι πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν ζωτικά στις οικονομίες που δραστηριοποιούνται, για αυτό και έχει αναπτύξει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία για τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξή τους.

Μεταξύ άλλων, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν στην ProCredit Bank απλές και προσιτές αποταμιευτικές λύσεις, ταυτόχρονα με άλλες τραπεζικές υπηρεσίες, ενώ η Τράπεζα επενδύει σημαντικούς πόρους στην οικονομική εκπαίδευση των πελατών της, επιθυμώντας να προωθήσει την αποταμιευτική νοοτροπία και την οικονομική υπευθυνότητα.
 
Με αποστολή την δημιουργία ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σχέσεις που θα βασίζονται σε μακροπρόθεσμες συνεργασίες, αμοιβαία εμπιστοσύνη και κεντρικό στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Διαθέτει υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο δανείων με βάση τον συνετό κίνδυνο.

Οι αριθμοί για την Procredit Bank -Holding
Στοιχεία ενεργητικού 8 δις Ευρώ - 45 000 Επιχειρηματικοί πελάτες - 3200 άτομα Προσωπικό και 92% Δανειακό χαρτοφυλάκιο σε ΜμΕ

Δανειακό χαρτοφυλάκιο της ProCredit Bank στην Ελλάδα 
Έμφαση σε τομείς που συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και μέσο εκταμιευμένο επιχειρηματικό δάνειο 400.000 .ευρώ .Το 2022 , το 99% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου αφορούσε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Χρηματοδότηση “πράσινων” έργων
Υποστήριξη συνολικά 600 έργων: Ενεργειακές κοινότητες ,ανανεώσιμη ενέργεια ,εξοπλισμός και μηχανήματα ενεργειακής αποδοτικότητας.

Επιχειρηματικά αποτελέσματα της τράπεζας ProCredit
65% των πελατών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα & 50% των μεταφορών σε διεθνή εμβάσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ να επικοινωνήσετε με την δημοσιογράφο κυρία Ειρήνη Νικολοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της τράπεζας στο irene.nikolopoulou@gmail.com αλλά και στο τηλέφωνο 6944844198
   
*ProCredit Bank - Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης:
Στέλιου Καζαντζίδη  47, Τ.Κ. 57001,
9o χλμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ